Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Nem így szerettem volna elbúcsúzni…

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nem sikerült jól a Ferraritól való búcsú Kimi Räikkönen számára – a finn versenyző vasárnap kiesett a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíjon.

Nem sikerült jól a Ferraritól való búcsú Kimi Räikkönen számára – a finn versenyző vasárnap kiesett a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíjon.

Pedig autója elég jó lehetett volna ahhoz, hogy a dobogóért harcoljon, egy sajnálatos elektronikai hiba miatt azonban már a futam elején kénytelen volt kiállni.

Räikkönen azt mondja, csalódott, mert nem ilyen búcsúversenyre számított.

„Nyilvánvalóan egy kicsit csalódott vagyok. Nem így akartam befejezni az utolsó közös versenyünket” – mondta a 2007-es év világbajnoka, aki jövőre már a Saubernél folytatja pályafutását.

„Szerettünk volna jól szerepelni, és úgy gondolom, egy igazán jó autónk volt ahhoz, hogy megfelelően elvégezzük a dolgunkat. Sajnos elektronikai gondunk támadt: a hátsó egyenesben már éreztem, hiányzott az erő, és aztán hirtelen minden leállt.”

„Kár érte, de néha ilyen a versenyzés. Tisztességes idényünk volt, de a négy kiesés nem szerepelt a terveink között, és nyilván nem segítettek. Természetesen többre vágytunk.”

Räikkönen 8 szezont húzott le a Ferrarinál, ez idő alatt 10 futamgyőzelmet és 1 egyéni világbajnoki címet szerzett. A finn köszönetet mondott rajongóinak, akik mindvégig támogatták őt az évek során.

„Szeretnék köszönetet mondani az összes Ferrari-rajongónak, akik mindig támogattak engem. Közösen éltünk át jó- és rossz időszakokat egyaránt, és ez még érdekesebbé teszi az egészet. Szerettük volna szebben befejezni, de ez is része ennek a sportnak.”

„Megőrizzük az emlékét a közösen szerzett egyéni világbajnoki címnek, illetve a két konstruktőri elsőségnek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek