Räikkönen: Nem vagyok hülye! - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Nem vagyok hülye!

HIRDETÉS

A Lotus istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen figyelmeztette csapatát, vélhetően nem Abu Dhabiban fordult elő utoljára, hogy a csapatrádióban üvöltve arra kérte mérnökét, „ne nézze már teljesen hülyének”.


A Lotus istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen figyelmeztette csapatát, vélhetően nem Abu Dhabiban fordult elő utoljára, hogy a csapatrádióban üvöltve arra kérte mérnökét, „ne nézze már teljesen hülyének”.

A „Jégember” Forma-1-es pályafutása tizenkilencedik futamgyőzelmét aratta Abu Dhabiban az elmúlt hétvégén, ám a finn nem csak győzelmével, hanem elmés megjegyzéseivel is mosolyt csalt rajongói arcára.

Történt ugyanis, hogy a vasárnapi verseny során Räikkönent folyamatosan instrukciókkal látta el versenymérnöke, a 33 éves versenyző azonban nem igazán igényelte a törődést.

„Hagyjatok békén, tudom, mit csinálok!” – mondta Räikkönen a csapatrádión, amikor a Lotus arról tájékoztatta, a mögötte autózó Fernando Alonso mekkora lemaradásban is van hozzá képest.

A verseny egy későbbi szakaszában, amikor pályára hajtott a biztonsági autó, Räikkönen versenymérnöke figyelmeztette a 2007-es év legjobbját, ne feledkezzen meg a gumimelegítésről, az újraindításnál ugyanis komoly jelentősége lehet az abroncsok hőmérsékletének.

A finn versenyző ekkor már nagyon indulatosan reagált: „Igen, igen, igen, igen, folyamatosan ezt csinálom a gumikkal, nem kell minden másodpercben emlékeztetni rá!”

Räikkönen a verseny leintését követően elmondta, tudja, hogy csapata csak segíteni akar neki, de sokszor már nagyon elege van a folyamatos instrukciókból.

„Ez egy teljesen megszokott dolog” – mondta a Lotus versenyzője.

„Ők csak segíteni próbálnak nekem, de nem vagyok olyan hülye, hogy elfelejtem, mit csinálok, ha egy percen belül kétszer is elmondják.”

Hirdetés

„Tudom, hogy mit csinálok. Ha szükségem van segítségre, majd kérni fogok. Nem ez volt az első ilyen eset, és nem is az utolsó. Többször előfordult már más csapatoknál is. Ők viszont csak segíteni akarnak nekem, arra törekszenek, hogy a lehető legjobb pozíciót szerezzem meg.”

Räikkönen vasárnapi győzelmét követően elmondta, elégedett, hogy három év után ismét nyerni tudott a Forma-1-ben, ám túlzásba azért nem viszi az örömködést.

„Örülök a győzelemnek, de ugrándozásra nincs okom. Még néhány futamunk hátravan, megpróbálok megcsinálni újra.”

Amikor a finn arról kérdezték, meddig fog majd ünnepelni győzelme után, az így válaszolt: „Gyakorlatilag van rá két hetem. Amíg sikerül odaérnem a következő futamra, addig azt hiszem, a csapat elégedett. De azért valamikor talán hazaérek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!