Räikkönen: Nem volt könnyű, de örülök a pontoknak - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Nem volt könnyű, de örülök a pontoknak

HIRDETÉS
Felemás végeredményt könyvelhetett el az Alfa Romeo a hévégi Brit Nagydíjon. Kimi Raikönen a pontszerző 8. helyen ért célba, míg Antonio Giovinazzit technikai hiba fosztotta meg egy esetleges jó eredménytől.
07 RAIKKONEN Räikkönen Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of England from july 11 to 14,  in Silverstone, Great Britain - Photo Antonin Vincent / DPPI

Az Alfa Romeo pilótái szombaton éppen lecsúsztak a Q3-ba jutásról, így ők választhattak először szabadon, hogy milyen gumiabronccsal állnak rajthoz. Mindketten a közepes keverékűt tették fel az első etapra, és jó eséllyel hajtottak a pontszerzésre, ám végül csak egyikőjük tudott célba érni és pontokat szerezni.

„A 8. hely egy pozitív eredmény. Az autóm jól vezethető volt a kanyarokban, de az egyenesekben vesztettünk egy kis tempót. A vége felé küzdöttem, hogy magam mögött tartsam Kvyat Toro Rossóját, a DRS zónában többször is elém próbált kerülni. Nem volt könnyű hétvége, de örülök a pontoknak – nyilatkozta Räikkönen.

Giovinazzi nem volt szerencsés, az ő futama a Vale-kanyar sóderágyában ért véget.

Sajnálatos, hogy nem tudtam befejezni a versenyt. Valami történt az autó hátuljával, ami miatt a kavicságyban kötöttem ki. Ki fogjuk vizsgálni a probléma okát. Balszerencse, de ilyen a versenyzés. Végig Kimihez közel autóztam, ugyanazon a stratégián voltunk, tehát jó esélyem lett volna a pontszerzésre. A csapat szempontjából értékes pontokat szereztünk, és egy nagy lépést tettünk előre. A középmezőny rendkívül szoros, folytatnunk kell a kemény munkát, hogy megtartsuk a helyezésünket” – értékelte a versenyét az olasz.

Az Alfa Romeo 26 megszerzett ponttal, a konstruktőri tabella 6.helyén áll a Silverstone-i futamot követően.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!