Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Fotó: Alfa Romeo
Fotó: Alfa Romeo
Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

A finn versenyző a 9. helyen haladt a melbourne-i futam első etapjában, és végül már a 12. körben kiállt kerékcserére.

A korainak tűnő taktikával kapcsolatban Räikkönen elárulta, nem így tervezték – ám mivel egy sisakrostély-fólia a fékhűtőnyílásba került, kénytelen volt a bokszba hajtani.

„Azt hiszem, a fékek hűtésével volt problémák. Egy letéphető fólia belekerült, szóval korábban ki kellett állnunk, mint szerettünk volna” – mondta az Alfa Romeo versenyzője.

„Az autónak véleményem szerint nagyon jó volt a tempója, de ezen a pályán igazán nehéz előzni. Közelebb kerülni könnyebb volt, de az utolsó lökést megadni még mindig nehéz ezen a helyszínen.”

A korai kerékcsere ellenére Räikkönen nem veszített pozíciót azokkal szemben, akikkel harcolt, és végül a 8. helyen futott be.

Arra a kérdésre, hogy ez volt-e a maximum, amiben reménykedett, a finn kifejtette: „Egyáltalán nem, de elfogadjuk.”

„Elégedett vagyok az autóval, de alapvetően, ha megoldottunk volna még néhány dolgot, előrébb is végezhettünk volna. De mint első hétvégét új csapatommal, elfogadom. Nem voltak komoly elb­*szások – úgyhogy elfogadjuk, és próbáljuk gyorsabbá tenni az autót a következő versenyre.”

Räikkönen csapattársa, Antonio Giovinazzi a 15. helyen futott be.

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elárulta, mi fogott ki rajta Kínában

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, csak azért nem tudott a top 6 mögött végezni a vasárnapi Kínai Nagydíjon, mert problémái voltak az első abroncsok hőmérsékletével a futam második felében.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Friss hírek