Hírek

Räikkönen: Nincs sok esélyem a bajnoki címre

A Lotus istálló finn versenyzője, Kimi Räikkönen úgy érzi, idén már nincs esélye arra, hogy megnyerje a világbajnoki címet a Forma-1-ben.


A Lotus istálló finn versenyzője, Kimi Räikkönen úgy érzi, idén már nincs esélye arra, hogy megnyerje a világbajnoki címet a Forma-1-ben.

Räikkönen a Belga Nagydíjon komoly hátrányba került legfőbb riválisaival szemben, a spái megmérettetésen ugyanis műszaki hiba miatt nem jutott el a kockás zászlóig.

Hátránya jelenleg 63 pont a listavezető Sebastian Vettel mögött, így úgy érzi, szépen lassan lemondhat a végső diadalról.

„Nehéz helyzetben vagyunk. Most nyilván sokkal nehezebben, mint az utolsó futam előtt” – magyarázta a finn Monzában.

„Viszont még van esélyünk, szóval a tőlünk telhető legjobbat próbáljuk nyújtani, és majd meglátjuk, hogy alakul. Nem lesz könnyű, és vélhetően nem is jön össze, de megtesszük, ami tőlünk telik, hogy csökkentsük a hátrányunkat. Még jó néhány verseny hátravan.”

Räikkönen ráadásul nem számít arra sem, hogy a hétvégi Olasz Nagydíjon a győzelemért harcolhatnak majd. A finn versenyző és csapata a mai szabadedzéseken egy hosszabb tengelytávú versenyautóval kísérletezik.

„Nagyon nehéz dolgunk lesz. Az alacsony leszorítóerőt igénylő pályák nem igazán fekszenek nekünk. Tavaly is nehéz volt a helyzet, mint ahogy az elmúlt évben, Spában is. És idén sem lesz könnyű. Valamivel erősebbek voltunk, mint tavaly, de majd meglátjuk, hogy működnek az új elemek.”

Szólj hozzá!