Räikkönen: Olyanok voltunk ma, mint az amatőrök!

Fotó: Alfa Romeo Racing
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during 2019 Formula 1 FIA world championship, China Grand Prix, at Shanghai from April 11 to 14 - Photo Evgeniy Safronov / DPPI Räikkönen
A korábbi Forma-1-es világbajnok, Kimi Räikkönen szerint meglehetősen amatőr dolog, hogy egy meglazult csatornafedél miatt a pénteki első szabadedzés nagy részét törölni kellett Bakuban.

George Russell a nyitótréning 13. percében hajtott rá a szóban forgó csatornafedélre, autója pedig súlyos károkat szenvedett. Személyi sérülés szerencsére nem történt, az FIA azonban úgy döntött, lefújja az edzést, és alaposan átvizsgálja az egész pályát.

Összesen mintegy 360 csatornafedelet ellenőriztek, a második szabadedzésen pedig újra pályára gurulhattak a versenyzők.

Kimi Räikkönen szerint viszont rendkívül amatőr dolog, ami ma történt.

„Nyilván messze nem volt ideális ez mindenki számára, olyanok voltunk ma, mint az amatőrök” – mondta a finn.

„Az FIA-nak a dolga, hogy a pálya a lehető legjobb állapotban legyen. De úgy tűnik, hogy valahogy minden évben feljön valahol egy csatornafedél, vagy lerepül valami…”

„Azt mondják, hogy rögzítették a csatornafedelet, de nyilvánvaló, hogy az messze nem volt lerögzítve… Az ő dolguk, hogy ellenőrizzék az összeset. Rengetegen itt vannak, de ugyanez már megtörtént itt korábban.”

„Szerencsére senki sem sérült meg, de nyilvánvalóan mindenki napját tönkretette, ráadásul azokét is, akik kijöttek ide, hogy megnézzék az edzést.”

Räikkönen a második szabadedzésen a 14. helyen zárt, elmondása szerint azonban momentán lehetetlen megmondani, hogyan alakulnak az erőviszonyok.

„Ez egy zavaró nap volt mindenki számára. Nem tűnt olyan rossznak a helyzet. Azt hiszem, sikerült jól működtetnünk az abroncsokat.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!