Verstappen vs. Ocon

Räikkönen önmagát ostorozza

Önmagát okolja a kiábrándító időmérőért Kimi Räikkönen, a Lotus világbajnok versenyzője.


Önmagát okolja a kiábrándító időmérőért Kimi Räikkönen, a Lotus világbajnok versenyzője.

A „Jégember” csak a hetedik rajthelyet szerezte meg a szombati kvalifikáción, noha úgy gondolta, esélye lesz arra, hogy az élmezőnyben végezzen.

A 33 éves pilóta az időmérőt megelőzően arra kérte csapatát, változtassanak az E20-as versenygépen, ez azonban rossz döntésnek bizonyult.

„Úgy gondoltam, a pénteki szabadedzések alapján harmadikak, vagy negyedikek lehetünk itt” – mondta a finn.

„Eldöntöttem, hogy a szabadedzés után változtatunk az autón, ami talán rossz döntésnek bizonyult. Meglepett, hogy hetedikként zártunk, talán nem kellett volna így döntenem. De az ember próbálkozik, és olykor rosszul sülnek el a dolgok.”

„Az ember megpróbál gyorsabb lenni, bizonyos területeken a határokat feszegeti, és aztán elindul visszafelé. Egész hétvégén türelmesek voltunk, nem próbáltunk ki sok dolgot, mert tudjuk, hogy többé-kevésbé hol kell lennünk.”

„Megpróbáltunk okosak lenni, hogy javítsunk bizonyos területeken, de aztán rá kell jönnünk, hogy ez nem volt jó ötlet. Utólag persze már könnyű megmondani. Ez az, amiért csalódott vagyok. Csalódott vagyok magam miatt, mert én hoztam meg ezt a döntést. Az én választásom volt.”

Räikkönen hozzátette, nem számít arra, hogy a mai versenyen jelentős javulást ér majd el.

„Nem hinném, hogy hirtelen minden megjavul majd, mert nem nyúlhatunk az autóhoz. Talán a sok üzemanyag segít majd, vagy az időjárás változik, de majd a futamon kiderül.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Friss hírek