Räikkönen örül, hogy a lágy gumikkal rajtolhat

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Egészen az időmérőig nem alakult simán Kimi Räikkönen versenyhétvégéje Brazíliában, így a finn összességében elégedett azzal, hogy a 4. rajtkockát csípte el a vasárnapi futamra.

A Ferrari versenyzője közel 2 tizedmásodperccel maradt el a pole-t megszerző Lewis Hamiltontól, elmondása szerint pedig autója meglehetősen jól viselkedett a nehéz körülmények közepette.

„Figyelembe véve, hogy mennyire nehezen alakult számunkra a hétvége eddig, az időmérő ment a legjobban” – mondta a korábbi világbajnok.

„Az eredmény nyilván nem optimális, de jó munkát végeztünk. Elégedett vagyok az autó viselkedésével, és optimistán várjuk a vasárnapot.”

Räikkönen azt mondja, jól tették, hogy megpróbáltak mért kört futni a lágy abroncsokkal, hiszen így ezekkel a gumikkal kezdhetik meg a vasárnapi futamot, ellentétben a Mercedesekkel, melyek a szuperlágyakkal startolnak.

„A Q2-ben elég bonyolultak voltak a körülmények, megvolt az esélye annak, hogy elered az eső, de úgy döntöttünk, kimegyünk a lágyakkal, hogy megpróbáljunk ezekkel a gumikkal rajtolni – és végül bejött.”

„Azt gondolom, ez a legjobb opció számunkra, de majd meglátjuk.”

„Sok minden történhet a versenyen. Utolsó nekifutásra a kör első része jól ment, de aztán veszítettem némi időt az utolsó szektorban. Próbáltam visszahozni az utolsó kanyarban, de nem tudtam végül javítani. A lemaradás az előttem végzőkhöz képest minimális, nagyon szoros küzdelem volt. A vasárnapi verseny érdekes lesz.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!