Räikkönen: Perez egyszerűen leszorított a pályáról - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Perez egyszerűen leszorított a pályáról

HIRDETÉS

A második helyről rajtolva ért célba másodikként Kimi Räikkönen Kínában, de a versenye sokkal mozgalmasabb volt annál, mint amit a számok mutatnak.


A második helyről rajtolva ért célba másodikként Kimi Räikkönen Kínában, de a versenye sokkal mozgalmasabb volt annál, mint amit a számok mutatnak.

„Végeredményben azt mondhatom, hogy rendben van ez az eredmény. Természetesen nyerni akartunk. A rossz rajt után az autó kezelhetősége kifogástalan volt”- elemzett a maga visszafogott stílusával még a dobogón Räikkönen.

A finn mellett a rajtnál mindkét Ferrari elment, de Felipe Massát és a pole pozícióból rajtoló Lewis Hamiltont a boksztaktikának köszönhetően sikerült megelőznie, viszont a futamot megnyerő Fernando Alonsóval nem tudott lépést tartani.

A második hely azért is kiváló eredmény, mert egy ponton a célba érése is veszélybe került, ugyanis Sergio Perez egy előzésnél leterelte őt a pályáról.

Perez mögött voltam, és a kerékvetőre tolt engem. Próbáltam elkerülni az ütközést, de amikor a fűre hajtottam, eltaláltam őt. Az autó orra megsérült, de szerencsére nem annyira, hogy az befolyásolja a vezethetőséget, csak egy kicsit alulkormányozottá vált.”

“Összességében értékes pontokat szereztünk, és legközelebb megpróbálunk még jobb munkát végezni”- mondta még David Coulthard mikrofonjába az összetett pontverseny második helyén álló finn.

A futam után azt is elmondta, ő lecserélte volna a sérült orrkúpot. „Cserélni akartam. A srácok a bokszban látták a szárnyat az első kerékcserénél, és valószínűleg úgy döntöttek, túl sokáig tartana a csere. Nem tudom, mindenesetre az autó továbbra is rendben volt.”

„Kissé meg is lepődtem ezen, de mindössze egy kis alulkormányozottság jelentkezett, és az első gumik jobban koptak, de semmi több”- zárta Räikkönen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!