Megosztás:

Räikkönen próbálta ki először az F1-es bukókeretet

Ma próbálták ki először élesben a megoldást, mely 2017-ben érkezhet az F1-be.
Ma próbálták ki először élesben a megoldást, mely 2017-ben érkezhet az F1-be. © Twitter/Sky Sports F1

Kimi Räikkönen az első versenyző, aki ma, Barcelonában először tesztelheti autóján a versenyzők védelmére kifejlesztett bukókeretet.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a versenyzőkkel szorosan együttműködve dolgozik azon, hogy 2017-ben bevezessen egy olyan megoldást, mellyel jelentős mértékben növelhető a pilóták biztonsága.

Az elmúlt évben a Marussia néhai versenyzője, Jules Bianchi veszítette életét, miután a 2014-es Japán Nagydíjon történt balesetében súlyos fejsérüléseket szenvedett, tavalyi pedig Justin Wilson egykori F1-es pilóta halt meg, miután az egyik IndyCar-futamon egy lerepülő alkatrész fejen találta.

Az elmúlt évek során az FIA számos megoldást tesztelt már, ezek jelentős részével azonban mindig akadtak problémák. Úgy tűnik azonban, a bukókerettel megszületett a kívánt megoldás, a Forma-1-es versenyzők érdekeit védő GPDA elnöke, Alex Wurz pedig azt szeretné, ha a megoldást már 2017-ben bevezetnék a királykategóriában.

halo

Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója még az év elején arról biztosította a csapatokat, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a jövő évi F1-es idényben már nagyobb biztonságban legyenek a versenyzők.

Nos, úgy tűnik, ehhez egy lépéssel közelebb kerültünk ma, a barcelonai teszten ugyanis Kimi Räikkönen Ferrariját fel is szerelték az említett bukókerettel.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Egyáltalán nem támogatják az időmérős rendszer megváltoztatását a Forma-1-es versenyzők, akik...

Hozzászólások

( komment)