Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Remélem, jó irányba haladunk

Reménykedve várja a bahreini hétvége további részét a Lotus istálló finn versenyzője, Kimi Räikkönen.


Reménykedve várja a bahreini hétvége további részét a Lotus istálló finn versenyzője, Kimi Räikkönen.

A „Jégember” a Lotus hivatalosan weboldalának nyilatkozva elmondta, véleménye szerint a Pirelli lágyabb összetételű abroncsai ma jobban működtek, mint a közepes keverék, de még nem tudják pontosan, melyik vegyület lehet a jobb tartósság/teljesítmény függvényében.

„A lágy gumik jobbnak tűntek ma, de ki kell derítenünk, melyik keverék működik jobban egy etap során” – magyarázta a 32 esztendős finn.

„Jelen pillanatban nem tűnik úgy, hogy óriási különbség van a kettő között. A pályafeltételek meglepetésre már az első edzéstől kezdve jók voltak, és a második tréningre nem is változtak sokat.”

„Remélhetőleg a szél nem támad fel éjszaka, és nem fúj homokot a pályára.”

Räikkönen hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy a gumikopást minimálisra csökkentsék.

„A gumikopás érdekes lesz. Versenyzőként megtehetsz néhány dolgot, hogy minimalizáld, de a beállításokkal jobban lehet bánni vele. Remélem, hogy sikerült jó megoldást találnunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Friss hírek