Verstappen vs. Ocon

Räikkönen reméli, amilyen szép, olyan gyors az új Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen reméli, igaz a mondás, miszerint amelyik Forma-1-es autó szép, az gyors is. A „Jégember” alig várja, hogy kipróbálja a Ferrari csütörtökön bemutatott új autóját.

Az olasz istálló egy maranellói bemutató alkalmával prezentálta új, SF71H kódjelű versenyautóját, mellyel a versenyzők jövő héten már meg is kezdik a felkészülést Barcelonában.

Sőt, a katalán versenypályán a Ferrari versenyzői már vasárnap kipróbálhatják azt, hiszen az olasz istálló filmforgatást tart az új betontorpedóval.

Räikkönen elárulta, csapata nagyon keményen dolgozott az új versenygépen, és reméli, hogy jó esélyeik lesznek az idei bajnokságban.

„Az autó mindig nagyon későn készül el. Rengeteg munkát és energiát fektetnek bele. Én is csak tegnap este láttam először egy darabban” – mondta a 2007-es év világbajnoka.

„Hamarosan kipróbálhatjuk majd, és aztán meglátjuk, mire megyünk vele. Nagyon szép az új Ferrari, és ha egy autó jól néz ki, az általában gyors is! Majd jövő héten kiderül, hogy így van-e.”

A Ferrari új autója

A finn hozzátette, véleménye szerint a rajongók hamar megszokják majd az idén kötelezővé váló fejvédőt, azaz a ’Halót’.

„Már tavaly lehetőségünk volt kipróbálni a ’Halót’, és már akkor sem jelentett olyan nagy különbséget. Most talán még kevésbé lesz zavaró, hiszen már integrálva van az autó kialakításához. Az új szabályok rendre új kinézetet tulajdonítanak az autóknak, szóval ezt is gyorsan megszokjuk majd.”

Így matricázták fel a 2018-as Ferrarit
 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek