Verstappen vs. Ocon

Räikkönen reméli, javítani tud egykörös teljesítményén

A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen elárulta, nagyon reméli, hogy a hétvégi Indiai Nagydíjon sikerül jobban szerepelnie az időmérőn, és harcba szállhat majd a legjobb pozíciókért vasárnap.


A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen elárulta, nagyon reméli, hogy a hétvégi Indiai Nagydíjon sikerül jobban szerepelnie az időmérőn, és harcba szállhat majd a legjobb pozíciókért vasárnap.

A „Jégember” a nyári szünet óta kiábrándítóan szerepel az időmérőkön, az azóta eltelt öt versenyhétvégén egy nyolcadik hely a legjobb eredmény, amit fel tudott mutatni kvalifikációk tekintetében.

Ez pedig a versenyen nyújtott teljesítményére is alaposan rányomja a bélyegét.

Räikkönen Japánban a kilencedik helyről rajtolva ötödikként ért célba, miközben csapattársa, Romain Grosjean dobogóra állt, a finn azonban ennek ellenére úgy érzi, sikerült előrelépéseket tenniük az E21-es versenygéppel.

„Elég szokványos versenyem volt Japánban, és jó, hogy szereztünk néhány értékes pontot” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Nagyon gyengén rajtoltam, kipörögtek a kerekeim, és veszítettem is néhány helyet. Ez nem volt túl ideális, ráadásul forgalomba kerültem, de végül is később sikerült visszanyernem egy pár pozíciót.”

„Az autó egész hétvégén nagyon erősnek tűnt, a közelmúltban sikerült fejlődést elérnünk vele. Még nem teljesen olyan, mint szeretném, és megpróbálunk megszabadulni az alulkormányzottságtól, amit nem igazán szeretek.”

„Japánban nehéz volt megmutatnunk a valós tempónkat a verseny elején, mivel be voltam ragadva a lassabb autók mögé. Az utolsó kiállás után azonban egy ideig tiszta pályán autózhattam és az autó sokkal jobban működött. A futam második felében igazán jól ment, elégedett voltam vele.”

Räikkönen elárulta, abban reménykedik, hogy hétvégén jobban tud majd szerepelni a kvalifikáción, ezáltal pedig nagyobb esélyei lesznek a másnapi futamon.

„Remélhetőleg Indiában jobban összejön az időmérő, mivel az elmúlt öt alkalommal nem ez volt a helyzet. Ha nem sikerül javítanunk, nehéz vasárnap délután vár ránk, habár természetesen továbbra is keményen fogjuk nyomni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek