Verstappen vs. Ocon

Räikkönen reméli, ütőképes lesz a Lotus Monzában

A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen reméli, hétvégén esélye lesz arra, hogy első olaszországi győzelmét is megszerezze.


A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen reméli, hétvégén esélye lesz arra, hogy első olaszországi győzelmét is megszerezze.

A finn versenyző soha nem tudott még nyerni Monzában, ám bízik abban, a versenynaptár leggyorsabb pályája kedvezni fog majd a Lotus E21-es versenygépeinek.

„Való igaz, hogy soha nem nyertem még Olaszországban” – nyilatkozta a 2007-es év legjobbja. „Különböző okok miatt egyszerűen nem jött még össze, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudok vezetni ezen a pályán, vagy nem szerezhetek jó eredményt itt a jövőben.”

„Voltak versenyképes hétvégéim korábban, egyszer-kétszer közel kerültem a győzelemhez, de valami mindig rosszul sült el. Remélhetőleg ezúttal harcba szállhatunk az elsőségért.”

Räikkönen az idei szezonban eddig egyszer tudott nyerni – még az évadnyitón, Ausztráliában –, elmondása szerint azonban a gárdánál mindent megtesznek azért, hogy ismét a dobogó legfelső fokára álljanak.

„A nagy tempó miatt ez egy egyedülálló pálya, mindenki a lehető legkisebb leszorítóerővel áll majd rajthoz. Ez nem mindig kedvez az autónknak, de a gyárban nagyon keményen dolgoznak azért, hogy jobb tempót és stabilitást biztosítsanak számunkra. Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok péntek délelőtt – ekkor már többet fogunk tudni arról, mire is lehetünk képesek.”

A Lotus versenyzője a legutóbbi, belgiumi megmérettetésen egy motorhiba miatt nem jutott el a kockás zászlóig, ami nyilván kiábrándító a bajnokság szempontjából is. A „Jégember” visszacsúszott az egyéni tabella negyedik helyére, hátránya 63 pont a listavezető Sebastian Vettellel szemben.

„Nyilván nem ez volt az első alkalom, hogy nem értem célba egy versenyen, és valószínűleg nem is az utolsó. Azért vagyok itt, hogy versenyezzek, hogy mindig célba érjek, szóval a Spában történteknek nyilván nem örülünk, mert nem túl jó ez a bajnokság szempontjából sem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek