Megosztás:

Räikkönen reméli, Vettel is marad a Ferrarinál

Räikkönen úgy érzi, képes versenyeket nyerni, ezért döntött úgy, hogy marad.
Räikkönen úgy érzi, képes versenyeket nyerni, ezért döntött úgy, hogy marad. © Sochi Autodrom

Kimi Räikkönen a Belga Nagydíjat megelőzően nyilatkozott arról, mik az ambíciói a jövőre nézve, és miért döntött úgy, hogy jövőre is a Ferrarinál folytatja karrierjét.

A Ferrari a hét elején megerősítette, hogy Räikkönen szerződését további egy évvel meghosszabbították, így jövőre is biztosan a csapattal marad. Habár a finn 2014 óta nem tudott győzelmet szerezni a száguldó cirkuszban, úgy gondolja, még mindig képes erre, és ez adja a motivációt számára.

A kérdésre, az F1 mely része az, ami meggyőzte a maradásról, a ferraris így felelt: „Pusztán a versenyzés. Élvezem, és jól akarom csinálni. Ha nem érezném, hogy képes vagyok arra, hogy gyors legyek, és ha nem lennék elégedett, akkor nem volnék itt.”

„Azt érzem, hogy tudok versenyeket nyerni és a bajnoki címért küzdeni. Ha nem lenne ez az érzés, akkor én az a srác vagyok, aki biztos, hogy valami mást csinálna.”

Räikkönen tehát biztos abban, hogy képes arra, hogy versenyképes legyen a továbbiakban is, azonban azt nem tudja, hogy a Ferrari mi alapján döntött – ám ez a kérdés egyáltalán nem is foglalkoztatja őt.

„Erről kérdezzétek őket” – érkezett a „kimis” reakció. „Őszintén szólva az egyetlen dolog, ami engem foglalkoztatott, hogy jövőre is itt legyek. Nem igazán érdekel, hogy mások mit gondolnak. A csapat is így gondolkodik. Hogy mik az indokok? Menjetek, kérdezzétek őket. Mit mondhatnék még?”

A finn csapattársának, Sebastian Vettelnek a szerződéséről később tárgyalnak majd, hiszen a németnek is döntenie kell arról, hogy a Ferrarinál folytatja-e jövőre. Räikkönen elmondta, ő reméli, hogy a jelenlegi felállás marad a csapatnál 2018-ban is, hiszen igazán jól tudnak együtt dolgozni Vettellel.

„Nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Így igazán jó a munka, de nyilván nem én vagyok az, aki dönteni fog. Ötletem sincs, hogy mi fog történni. Remélhetőleg minden úgy marad, ahogy most van.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Az augusztusi nyári szünet után hétvégén végre ismét felbőgnek a Forma-1-es motorok: a 2017-es...

Hozzászólások

( komment)