Räikkönen Schumacher ülésére pályázik? - F1VILÁG.HU

Räikkönen Schumacher ülésére pályázik?

HIRDETÉS

Az F1Racing magazin értesülései szerint a Forma-1 korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen továbbra is visszatérésén fáradozik, ám nagy a valószínűsége, hogy mindez csupán 2013-ban történik majd meg.


Az F1Racing magazin értesülései szerint a Forma-1 korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen továbbra is visszatérésén fáradozik, ám nagy a valószínűsége, hogy mindez csupán 2013-ban történik majd meg.

A finn versenyzőről hetek óta pletykálnak a nemzetközi sajtóban, miután korábban ellátogatott a Williams istálló grove-i főhadiszállására.

Lapértesülések szerint Räikkönen 2012-es visszatérése jobbára azon múlik, hogy a brit alakulatnak sikerül-e tehetős támogatókra szert tenni a keleti régióban.

Az F1Racing magazin úgy tudja, a Ferrari korábbi sztárja továbbra is keresi a módját az F1-es visszatérésnek – elsősorban a jövő évadra, ám sokkal valószínűbb, hogy mindez egy évvel később, 2013-ban történik majd meg.

A 2007-es világbajnok számára ugyanis csupán a Williams, illetve esetleg a Renault maradt választható opcióként a következő esztendőre. A jövő évet követően azonban több élcsapatnál is megüresedhetnek versenyzői ülések, Mark Webber és Felipe Massa szerződése ugyanis lejár jelenlegi munkaadójánál, de hasonló a helyzet a Mercedes GP-nél is.

Az F1Racing szerint Räikkönennek 2013-ban a Red Bullnál, valamint a Mercedesnél lehet jó esélye, utóbbi csapattal állítólag már tárgyalásokat is folytatott korábban, míg az energiaital-gyárosok ralis pályafutását is támogatták.

A finn versenyző a lapnak nyilatkozva elmondta, visszatérésnek nem előfeltétele az, hogy győztes autó álljon rendelkezésére, hiszen kis túlzással abból jelenleg csak egy van a mezőnyben.

„Az ember mindig győztes autót akar, egy topautót. De ahogy azt idén is láthattuk, momentán csak egy csapat van, mely topautóval rendelkezik” – fogalmazott Räikkönen.

„Néhány évben egyes csapatok jó autót építenek, míg a következő évben versenygépük már nem olyan jó. Nagyon kis különbség van egy jó és egy rossz autó között. Végül is csak együtt kell dolgoznod vele.”

Hirdetés

A brit szaklap szerint az nem valószínű, hogy Räikkönen visszatér korábbi munkaadóihoz, a Ferrarihoz vagy a McLarenhez, mint ahogy az sem, hogy egy kisebb csapatnál folytatja F1-es pályafutását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!