Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Sokba került a szombati hibám

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A szombati időmérő edzésen elkövetetett hibája megpecsételte Kimi Räikkönen sorsát a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon. Miközben csapattársa nyert, a finn csak a 6. helyen ért célba Montrealban.

Räikkönen döntő pillanatban, az időmérő edzés utolsó szakaszában hibázott, és míg Sebastian Vettel megszerezte a rajtelsőséget, ő csak az 5. helyről vághatott neki a versenynek.

A 2007-es év legjobbja végül nem tudott előrébb jönni – sőt, egy pozíciót veszített is, és csak a 6. helyen ért célba az „unalmas versenyen”.

„A szombati hiba miatt rossz helyzetbe kerültünk a versenyen” – mondta a finn versenyző.

„Az előzés nagyon nehéz volt itt. Próbáltam Hamilton elé kerülni a kiállásom után, de nem jött össze. Még közel kerülni is nehéz volt hozzá, hogy nyithassam a DRS-t. Meglepő volt, mert ezen a pályán az ember arra számít, hogy lát néhány előzést és küzdelmet – de ehelyett ugyanaz volt a történet, mint két hete, Monacóban.”

„A verseny unalmas volt, nem sok minden történt. Úgy döntöttünk, egy kicsit tovább kint maradunk az első szett gumival, és nem hinném, hogy ez pozícióba került. Ez volt az egyetlen lehetőségünk arra, hogy valami mással próbálkozzunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek