Räikkönen: Spa és Monza már a múlt - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Spa és Monza már a múlt

HIRDETÉS
Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője szeretne végre egy jó F1-es hétvégét teljesíteni, és bízik benne, hogy a Szingapúri Nagydíjon erre lesz lehetősége.
meet and greet with RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait during 2019 Formula 1 FIA world championship, Italy Grand Prix, at Monza from september 5 to 9  - Photo Antonin Vincent / DPPI

A finn pilótának az elmúlt időszakban nem volt szerencséje: a Belga Nagydíjon már a rajtot követően ütközött Max Verstappennel, az Olasz Nagydíj időmérő edzésén pedig autót tört, ezért a bokszutcából kellett rajtolnia – innen csak a 15. helyig tudott felzárkózni. 

„Spa és Monza nem feküdt nekem, de ez már csak történelem” – mondta Räikkönen a szingapúri versenyhétvégét megelőzően. „Mindenki a magas páratartalomról beszél Szingapúrban, és arról a tényről, hogy éjszaka dolgozunk. De végső soron ez is egy ugyanolyan versenyhétvége, mint a többi.”

„A cél ugyanaz: minden edzésen jó munkát kell végeznünk, hogy a rendkívül erős középmezőnyben elöl játszhassunk.”

A csapatfőnök, Frederic Vasseur elmondta, nem könnyű számukra a szingapúri munka, hiszen fizikailag is rendkívül megterhelő. A magas páratartalom mellett az is nehezíti a dolgukat, hogy európai idő szerint dolgoznak – azonban így szinte csak éjszaka vannak ébren. 

„A szingapúri versenyhétvége mindenkit a határokig húz. A páratartalom, a hőmérséklet és a furcsa munkaidő – kemény hétvége, de a csapat készen áll erre a kihívásra” – mondta Vasseur. 

„Megmutattuk, hogy mindenhol versenyképesek lehetünk, és nincs semmi, ami egy erős teljesítmény ellen beszélne, de jó munkát kell végeznünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!