Räikkönen sportnagykövet lett - videóval - F1VILÁG.HU

Räikkönen sportnagykövet lett – videóval

HIRDETÉS

Sportnagykövetté választották hazájában, Finnországban a Forma-1 2007-es világbajnokát, Kimi Räikkönent.


Sportnagykövetté választották hazájában, Finnországban a Forma-1 2007-es világbajnokát, Kimi Räikkönent.

A finn versenyző a miniszterelnöktől, Juha Sipilától vehette át az ezzel járó elismerést egy Helsinkiben kedden megtartott gálán.

Räikkönen 2001 óta képviseli Finnországot a száguldó cirkuszban, azóta 253 F1-es versenyen indult, 20 futamgyőzelmet, 16 rajtelsőséget és 84 dobogós eredményt szerzett – 2007-ben pedig a Ferrarival megnyerte a világbajnoki címet.

A 37 esztendős versenyző a gálán beszédet is tartott.

„Nos, általában az efféle beszédek nem nekem valók” – kezdte a „Jégember” becenéven ismert F1-es versenyző.

„Viszont köszönettel tartozom mindenkinek, és szeretnék gratulálni mindazoknak, akiket ugyancsak díjaztak ezen az estén, és azoknak is, akiket nem. És mindenkinek boldog új évet kívánok!”

„Nagy megtiszteltetés átvenni ezt. Leginkább annak köszönhető, hogy pályafutásom során mindig nagyszerű emberekkel és csapatokkal dolgozhattam, most pedig a világ legjobb vállalatánál dolgozom.”

„Ami pedig a legfontosabb számomra, hogy mindig a saját magam módján intézhettem a dolgaimat. Voltak ellentmondások, jó és rossz pillanatok, de mindig hittem a saját utamban. Szerintem ez is bizonyítja, hogy nem mindig kell úgy csinálni, ahogy mások akarják vagy mondják.”

„Szép eredményeket tudunk elérni, ha a saját utunkat járjuk. Azért is különleges számomra ez a díj, mert Finnország idén ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját. Köszönöm mindenkinek!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!