Räikkönen szeretne még futamot nyerni idén - F1VILÁG.HU

Räikkönen szeretne még futamot nyerni idén

HIRDETÉS

A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen abban bízik, a bajnokság hátralévő öt versenyén lesz még esélye arra, hogy győzedelmeskedjen.


A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen abban bízik, a bajnokság hátralévő öt versenyén lesz még esélye arra, hogy győzedelmeskedjen.

A „Jégember” másodikként ért célba a múlt hétvégi Koreai Nagydíjon, nyernie azonban utoljára az évadnyitó melbourne-i viadalon sikerült.

Räikkönen Yeongamban Sebastian Vettel mögött ért célba, és bár jóval hátrébbról indult a futam során maga mögé tudta utasítani csapattársát, Romain Grosjeant.

„Elég szoros küzdelem volt, de végül mindketten jól kijöttünk belőle” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Alapvetően elkövetetett egy kis hibát, így adta át nekem a második helyet az újraindítást követő körben. Akkor már tudtam, hogy a 3-as kanyar előtt sárga zászló van, szóval tisztában voltam azzal, hogyha megelőzöm őt az 1-es kanyarban, akkor nem tud majd visszaelőzni.”

„Nem volt olyan nehéz: bár elég keményen védekezett, végül sikerült megelőznöm.”

Räikkönen elárulta, bár közelebb kerültek a Red Bullhoz hétvégén, Sebastian Vettelt nem lehetett megverni Koreában.

„Az időmérő borzasztóan alakult, de nehéz megmondani, hogy egy jobb rajtpozícióval másképp alakult-e volna a verseny. Sebastian gyorsabb volt nálunk végül. Nem sokkal, de egy kicsit biztosan, és az abroncsai is frissebbek voltak, szóval nehéz lett volna megfogni őt. Koreában közelebb voltunk a Red Bullhoz, mint más versenyeken, de nem elég közel…”

A finn kifejtette, mindent megtesznek azért, hogy hátralévő öt versenyen harcba szálljanak a győzelmekért.

Hirdetés

„Ha javítani tudunk az időmérős teljesítményen, akkor esélyünk lehet rá, szóval természetesen próbálkozni fogunk, és majd meglátjuk, mire lehetünk képesek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!