Räikkönen szerint a brit nyár kedvezhet a Ferrarinak

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen abban bízik, a hétvégi Brit Nagydíjon sikerül előnyt kovácsolniuk abból, hogy a meteorológusok előrejelzései szerint meglehetősen nagy meleg várható Silverstone-ban.

A Ferrari múlt vasárnapi, az Osztrák Nagydíjon is remekült helytállt, miután a verseny idejére jelentősen melegedett az idő: Räikkönen a 2., Sebastian Vettel pedig a 3. helyen ért célba Spielbergben.

Az olasz istálló a Brit Nagydíj pénteki nyitónapján is jó tempót mutatott, Vettel megnyerte a második szabadedzést, miközben Räikkönen a 4. legjobb időt autózta.

Az előrejelzések szerint pedig a hétvége további részében is nagy meleg várható, ami kedvezhet a Ferrarinak.

„Ha megnézzük a legutóbbi versenyt, ahol egy 2. és egy 3. helyet szereztünk, látható, hogy meleg volt” – mondta Räikkönen.

„Ez ugyan egy más versenypálya, a gumik is kissé eltérőek, de majd meglátjuk vasárnap. Eddig minden rendben ment, és én jobban preferálom, ha meleg van, mintsem hideg és eső.”

„Szokványos pénteki volt, persze vannak dolgok, amikben még fejlődnünk kell. De ez minden pénteken így van.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Friss hírek