Räikkönen szerint ennél még többet tud az Alfa Romeo - F1VILÁG.HU

Räikkönen szerint ennél még többet tud az Alfa Romeo

HIRDETÉS
A Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen szerint csapata, az Alfa Romeo sokkal jobb eredményeket érhet el a szezon során, ha sikerül gördülékenyen teljesíteniük a versenyhétvégéket.
Fotó: Alfa Romeo Racing

A finn versenyző a szezon eddigi mindhárom futamán pontot szerzett, és mindössze 1 egységgel van lemaradva a Red Bull versenyzőjétől, Pierre Gasly-tól a pontversenyben.

Räikkönen szerint viszont még jobb eredményekre lennének képesek, ha nem lennének folyton problémáik az edzéseken.

Múlt hétvégén, Kínában például Antonio Giovinazzi, a csapattárs rengeteg pályaidőt veszített azért, mert nem sikerült megfelelően beépíteni autójába a Ferrari-erőforrást.

„Alapvetően azt gondolom, hogy a versenyeken jók voltunk, de véleményem szerint egy kicsit messze kezdtünk attól, mint amire a tempó alapján képesek lennénk” – mondta Räikkönen a Motorsport.com című lapnak.

„Meg kell oldanunk a szombatokat, illetve a teljes versenyhétvégéket, beleértve az edzéseket, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy mindent jól csinálunk. Ha ez sikerül, szerintem előrébb léphetünk, mert úgy gondolom, hogy a tempónk megvan. Az ember versenye viszont a felzárkózásról szól, mert hátulról indul…”

Bár az, hogy mindhárom versenyen a top 10-ben zárt, jó eredménynek mondható, Räikkönen mégsem teljesen elégedett.

„Az ember mindig többet akar. Nekem ezt sikerült elérnem. Akár örülök neki, akár nem, a dolog nem változik. Ha viszont sikerül maximalizálnunk mindent a versenyhétvégéken, jobbak lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!