Räikkönen szerint Mattiacci remek munkát végzett - F1VILÁG.HU

Räikkönen szerint Mattiacci remek munkát végzett

HIRDETÉS

Dicsérte a nemrégiben menesztett Marco Mattiaccit a Ferrari Forma-1-es csapatának finn világbajnoka, Kimi Räikkönen.


Dicsérte a nemrégiben menesztett Marco Mattiaccit a Ferrari Forma-1-es csapatának finn világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A patinás olasz istálló hétfőn jelentette be, hogy az áprilisban kinevezett csapatfőnök helyét a Phillip Morris-vezér Maurizio Arrivabene veszi át.

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap arról faggatta Kimi Räikkönen, hogyan értékelné Mattiacci elmúlt hónapokban végzett munkáját, a 2007-es év legjobbja így felelt: „Nyilván azt gondolom, hogy nagyon jó munkát végzett. Kedveltem őt.”

„Korábban nem nagyon ismertem – nem is találkoztunk előtte. Azt hiszem, egyáltalán nem könnyű kívülről érkezve egy ilyen pozíciót elfoglalni, de szerintem remek munkát végzett.”

A Ferrari új csapatfőnöke, Maurizio Arrivebene nemcsak az olasz istálló főszponzorának kulcsembere, de a Forma-1 Bizottságában is aktív tag, Räikkönen pedig úgy véli, munkájával nagyban elősegítheti majd a gárda előmenetelét.

„Korábbról már ismerem Mauriziót, remek fickó. Úgy gondolom, ő a megfelelő ember erre a pozícióra. Kemény munka vár rá – de nemcsak rá, hanem mindenkire a csapatban.”

„Jó ideje ismeri már a Ferrarit és ezt az üzletet, és szerintem ő az, aki képes lehet irányba állítani a csapatot.”

Habár Räikkönen új csapattársa, Sebastian Vettel az abu dhabi teszten még nem vezethette a Ferrari autóját, kedden már látogatást tett a Ferrari garázsában.

A finn elárulta, „nem lepte meg” Vettel megjelenése, de még nem beszélt a négyszeres világbajnokkal.

Hirdetés

“Rengeteg dolgunk volt, szóval nem volt sok időnk beszélni, ráadásul még nem is vezette az autót. A mi célunk nyilván az, hogy a Ferrari ott legyen, ahol lennie kellene. Harcolni fogunk egymás ellen, de mindenekelőtt szeretnénk visszaküzdeni a csapatot az élre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!