Räikkönen szerint meglehetett volna a harmadik hely

Jó teljesítményt nyújtott a Német Nagydíj szombati időmérő edzésén a Lotus Forma-1-es csapata, ám mind Kimi Räikkönen, mind Romain Grosjean úgy érzi, futhattak volna gyorsabb kört is a Q3-ban.


Jó teljesítményt nyújtott a Német Nagydíj szombati időmérő edzésén a Lotus Forma-1-es csapata, ám mind Kimi Räikkönen, mind Romain Grosjean úgy érzi, futhattak volna gyorsabb kört is a Q3-ban.

Räikkönen a negyedik helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását a Nürburgringen, és bár elégedett mai teljesítményével, úgy érzi, a harmadik hely meglehetett volna, ha sikerül megfelelően felmelegítenie a Pirelli abroncsait.

„Az autóm rendben volt ma, de a Q3-ban futott mért körömön nem tudtam megfelelően felmelegíteni az új első gumikat, ami azt jelentette, hogy veszítettem némi időt az első szektorban” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Talán azért volt ez, mert a kivezető körömben forgalom volt előttem, így nem tudtam annyira nyomni, amennyire szerettem volna. Ez kétségkívül nem segített, és talán meg is lett volna a harmadik hely, de a negyedik rajtpozíció is jónak mondható.”

A Lotus másik versenyzője, Romain Grosjean az ötödik helyről startolhat majd, de ő sem teljesen elégedett mért körével.

„Az ötödik rajthely elég jó eredmény, de őszintén szólva kicsit csalódott vagyok a gyorsköröm miatt, mivel az első szektorban kétségkívül benne hagytam néhány tizedet” – sajnálkozott a francia pilóta.

„Egy kicsit küszködtünk az első gumik működtetésével délelőtt, de az időmérőn az autó nagyszerű volt, minden egyes körben javultunk. Erős teljesítményt nyújtott ma a csapat Kimi negyedik helyével együtt, szóval örülünk, hogy ismét ott vagyunk a mezőny elejében, miután a közelmúltban egy kicsit hátrébb vendégeskedtünk.”

A Lotus pályaműveletekért felelős igazgatója, Alain Permane kifejtette, erős versenyre számítanak, hiszen az E21-es versenygépek tegnap igencsak jónak mutatkoztak a hosszú etapokon, ráadásul holnapra is meleg idő várható, ami kedvezhet az enstone-i gárda autóinak.

„Tudjuk, hogy a pénteki versenyszimulációk jók voltak, és az előrejelzések szerint holnapra is meleg várható – tehát azt hiszem, erős versenyt futunk majd” – magyarázta a szakember.

„A versenyre a közepes keverék lesz majd a jobb, mivel a lágy túl gyorsan kopik. Láthattuk, hogy a Ferrari is inkább a közepes vegyülettel vág neki a futamnak. Érdekes lesz majd látni, hogy az ő taktikájuk miképp működik. Ami minket illet: mi elégedettek vagyunk azzal, hogy a lágyakkal startolunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!