Räikkönen szerint működnek az új aero-szabályok

Fotó: Alfa Romeo
Fotó: Alfa Romeo
A korábbi világbajnok, Kimi Räikkönen szerint a 2019-es évre bevezetett új aerodinamikai szabályok elérték céljaikat, a versenyzők ugyanis könnyebben tudják követni egymást a futamokon.

Az Alfa Romeo versenyzője mindazonáltal elismerte, a Bahreini Nagydíjon nem volt kellő erő autójában ahhoz, hogy megelőzze a mclarenes Lando Norrist.

A finn az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a 8. helyen ért célba, Bahreinben pedig a 7. pozícióban fejezte be a versenyt.

Amikor Räikkönent arról kérdezték, az új aerodinamikai szabályok miatt könnyebb-e követni az elöl haladó versenyautót, így felelt: „Igen, szerintem szorosabb.”

„A kanyarkijáratok trükkösek, de a kanyarok végén közelebb lehet kerülni. A lassabb kanyarokban még látszólag küszködünk, de talán a körülmények is hatással voltak erre.”

„Közelebb tudunk kerülni egymáshoz, de előzni még mindig nehéz – habár szerintem egy kicsit több esélyünk lett erre.”

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint Bahreinben láthattuk, hogy az új technikai regulák pozitív eredményeket hoztak.

„Az új aerodinamikai szabályok előnyeit már Melbourne-ben elkezdtük érezni, Bahreinben pedig még láthatóbbá váltak” – fogalmazott.

„Azért változtattunk, hogy a versenyzők közelebbről tudják követni egymást, és úgy tűnik, ez működik. Persze még csak az első jeleket láttuk, amik biztatóak, és érdekesebbé vált a versenyzés, főleg Bahreinben.”

„Nemcsak az új szabályoknak köszönhető mindez, és az a show, amit az első két futamon láttunk, optimizmussal tölt el a szezon hátralévő részével kapcsolatban. Sanghajban kiderül, hogy ez a fejlődés ismét látható lesz-e.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elárulta, mi fogott ki rajta Kínában

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, csak azért nem tudott a top 6 mögött végezni a vasárnapi Kínai Nagydíjon, mert problémái voltak az első abroncsok hőmérsékletével a futam második felében.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Friss hírek