Verstappen vs. Ocon

Räikkönen szerint szoros lesz a csata Abu Dhabiban

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Szoros küzdelemre számít a szezonzáró hétvégén, Abu Dhabiban a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen.

Szoros küzdelemre számít a szezonzáró hétvégén, Abu Dhabiban a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen.

A 2007-es év legjobbja csak az 5. leggyorsabb kört futotta a pénteki második szabadedzésen, elmondása szerint azonban nem csalódott, autójával ugyanis sikerült előrelépéseket tenniük.

„Az első szabadedzés ma elég trükkös volt a melegebb körülmények miatt, a második gyakorláson viszont – már a naplemente után – javítani tudtunk a tempón, és igazán jó volt vezetni az autót” – nyilatkozta Räikkönen, aki utolsó ferraris versenyére készül, hiszen 2019-ben már a Sauber versenyzőjeként áll rajthoz az F1-ben.

„A szürkületi körülmények egyáltalán nem befolyásolják a vezetést, csak a gumik lesznek egy kicsit hidegebbek. Ha megnézzük az időeredményeket, látható, hogy elég szoros a verseny, 6 versenyző van 3 tizeden belül, szóval majd meglátjuk, hogyan végzünk holnap.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek