Räikkönen szerint változhatnak az erőviszonyok a versenyre

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.18 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Kimi Raikkoenen (FIN/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen elárulta, könnyen lehet, hogy teljesen más képet fest majd az Osztrák Nagydíj vasárnapi futama, mint a szombati időmérő edzés.

A kvalifikáción a Mercedes versenyzői magabiztos előnnyel bérelték ki az első rajtsort: azok után, hogy a német istálló Franciaországban bevetette új specifikációjú motorját, Spielbergben számos aerodinamikai újítást pályára vitt.

Sebastian Vettel az időmérő után úgy fogalmazott, egyértelműen előrelépett a német istálló, a Ferrarinak pedig tennie kell valamit annak érdekében, hogy ne maradjon le.

Kimi Räikkönen szerint viszont ennél egy kicsit árnyaltabb a kép: a finn azt mondja, lehet, hogy csak a körülmények miatt volt jobb a Mercedes.

„Ezeket a dolgokat nehéz összehasonlítani, hiszen mások a külső körülmények, és eltérő típusú pályákról is beszélünk” – mondta a 2007-es és világbajnoka.

„Előfordulhat, hogy míg egyik pályán valamely csapat előnyben van, addig egy másikon egy másik istálló lesz jobb. Viszont nem olyan különbségekről beszélek, mint ég és föld… De folyamatosan változik a helyzet.”

Räikkönen a 4. legjobb időt autózta az időmérőn, Vettel büntetése miatt azonban előreléphet a 3. rajtkockába, így közvetlenül a két Mercedes mögül várja a startot.

A finn azt mondja, az, hogy ő az ultralágy gumikon rajtol – szemben a szuperlágyakon startoló Mercedesekkel –, előny lehet a nyitóetapban.

„Ami engem illet, az autó túlságosan is alulkormányzott. Viszont gyakran előfordult már, hogy teljesen más képet kaptunk a versenyen, mint az időmérőn. Ráadásul eltérő gumin is rajtolunk, mint a Mercedes – szóval meglátjuk, ennek milyen hatása lesz.”

Räikkönen elárulta, egyáltalán nem lepte meg, hogy a Red Bull hátrébb végzett, miközben a Haas remekelt: „Nem. Mindenki tudja, hogy a mezőny nagyon szoros itt, hiszen ez egy igazán rövid pálya.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!