Räikkönen szerint van esélye a bajnoki címre - F1VILÁG.HU

Räikkönen szerint van esélye a bajnoki címre

HIRDETÉS

A világbajnoki tabella ötödik helyén álló Kimi Räikkönen úgy érzi, igenis van esélye arra, hogy 2012-ben a végső győzelemért szálljon harcba.


A világbajnoki tabella ötödik helyén álló Kimi Räikkönen úgy érzi, igenis van esélye arra, hogy 2012-ben a végső győzelemért szálljon harcba.

A „Jégember” hátránya jelenleg 47 pont a listavezető Fernando Alonsóval szemben, a szezon első felében pedig öt alkalommal állhatott dobogóra – bár nyernie mindezidáig nem sikerült.

„Gyakorlatilag ugyanolyanok az esélyeim, mint bárki másnak” – nyilatkozta Räikkönen Belgiumban.

„Szerintem nincs több esélyem a bajnoki címre, sőt, azt gondolom, az öt pilóta közül én vagyok a legesélytelenebb. Alonsótól eltekintve azonban nagyon szoros a küzdelem, és még rengeteg pont begyűjthető.”

„Még jók az esélyeink, szóval miért ne nyerhetnénk meg a trófeát? Senki sem tudhatja, mi történik a szezon végéig.”

A finn elismerte, Alonso tetemes előnyre tett szert a pontversenyben, így továbbra is ő a favorit, ám a hátralévő versenyeken könnyen fordulhat a kocka.

„Elég nagy előnyre tett szert pontok tekintetében, de még sokat lehet szerezni. Ha valakinek lesz egy rossz futama, akkor több pozíciót is visszacsúszhat a tabellán. Az összes verseny fontos, és amíg esélyünk van a végső győzelemre, addig küzdünk is érte. Kilenc futam még hátravan, könnyű pontokat veszíteni, ha az embernek problémája támad.”

A Lotus versenyzője Forma-1-es pályafutása során ötször tudott nyerni Belgiumban, így értelemszerűen a győzelemért szeretne harcolni ezen a hétvégén is.

„Reméljük, jó hétvégét zárhatunk Belgiumban, és ott leszünk majd az élmezőnyben, de még nem tudhatjuk. Eddig a legtöbb versenyen esélyünk volt a győzelemre, szóval semmi okát nem látom annak, itt miért ne lenne. Mi a maximumot nyújtjuk, aztán majd meglátjuk, mi lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!