Raikkönen szerint verhetetlen lesz a Ferrari - F1VILÁG.HU

Raikkönen szerint verhetetlen lesz a Ferrari

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen biztos benne, hogy a Ferrari fantasztikusan jól fog majd teljesíteni a hétvége további részében, miután mindkét mai edzés jól sikerült csapata számára a franciaországi Magny-Cours-ban.

Kimi Raikkönen biztos benne, hogy a Ferrari fantasztikusan jól fog majd teljesíteni a hétvége további részében, miután mindkét mai edzés jól sikerült csapata számára a franciaországi Magny-Cours-ban.

A finn pilóta, aki a tavalyi évben megnyerte a Francia Nagydíjat, Fernando Alonso és Felipe Massa mögött, a harmadik helyen végzett a péntek délutáni szabadedzésen.

Mindezek ellenére a világbajnoki címvédő elégedetten nyilatkozott a ma elvégzett munkáról, és úgy gondolja, hogy csapata versenyképes lesz a hétvége további részében.

“Elégedett vagyok a mai két edzésen látottakkal” – mondta Raikkönen. “Sikerült elvégeznünk a pénteki napokon szokásos munkát, már a versenyre készültünk, és a gumikon dolgoztunk.”

“Természetesen nem tudhatjuk, ki mennyi üzemanyaggal körözött, de a mi teljesítményünk lenyűgözött. Talán nem hoztam ki a maximumot az első körömből, de elégedett vagyok az autó egyensúlyával” – folytatta a finn pilóta, akinek elnyerte a tetszését az új biztonsági autós rendszer, melyet az utolsó percekben a többiekkel együtt ő is letesztelt.

“Úgy gondolom, hogy jó lesz a rendszer, mert ezzel mindenki azonos helyzetbe kerül, és így nem minden a szerencsén múlik majd.”

Felipe Massa, aki az első helyen végzett a délelőtti edzésen, nem tudott hosszú etapokat teljesíteni a mai nap folyamán, ugyanis komoly nyakfájdalmakra panaszkodott. Mindezek ellenére, a brazil pilóta elégedett volt az elvégzett munkával.

“Remek napunk volt, eltekintve attól, hogy nagyon elkezdett fájni a nyakam, amit már a reggeli edzésen is éreztem, így nem akartam kockáztatni, és úgy döntöttem, nem körözök túl sokat az edzéseken. A beállításokkal és a gumikkal foglalkoztam, ahogy az lenni szokott pénteken” – mondta Massa.

“Úgy tűnik, hogy a lágyabb keverékű gumikon nehezebb megtalálni a megfelelő beállításokat, de azt számításba kell vennünk, hogy péntek lévén, a pálya felszíne még nagyon piszkos. Mindenki küszködött az első gumik szemcsésedésével, de holnapra javulhat a helyzet. Most az a dolgunk, hogy áttanulmányozzuk az adatokat, és megfelelően felkészítsük az autókat a holnapi időmérőre, és a vasárnapi versenyre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!