Räikkönen szoros időmérőt jósol Japánban

RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, action pitlane during the 2019 Formula One World Championship, Japan Grand Prix from October 11 to 13 at Suzuka - Photo Florent Gooden / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Kimi Räikkönen szerint igazán szoros küzdelem várható majd a középmezőnyben a hétvégi Japán Nagydíjon. A finn versenyző a 11. legjobb idővel zárta a pénteki edzésnapot Suzukában.

Räikkönen az első edzéshez képest közel 2 másodpercet gyorsult a második gyakorláson, és elmondása szerint van még hová fejlődniük.

Azt viszont ő sem tudja megmondani, hogy a tájfun miatt vasárnapra halasztott időmérőn hol végeznek majd közvetlen riválisaikhoz képest.

A „Jégember” a nap végén elárulta, próbáltak egy kicsit előre dolgozni, hogy ne okozzon problémát az, hogy a szombati napot az időjárás miatt teljes egészében törölték a szervezők.

„Elég sima pénteki nap volt ez számomra” – mondta a rutinos finn.

„Egy kicsit többet köröztünk, mint terveztük, hogy ne okozzon olyan nagy problémát az, hogy szombaton nem tartják meg a harmadik edzést – viszont alapvetően a változtatás nem igazán volt ránk hatással.”

„Éppen csak a top 10-en kívül végeztünk, a lemaradásunk elenyésző. Próbálunk még több teljesítményt kisajtolni az autóból a mérnökökkel, hiszen az edzések után mindig van még hová fejlődni. Azt viszont lehetetlen megmondani, hogy hol végzünk majd az időmérőn. Meglátjuk, hogy mi történik vasárnap – de szoros lesz.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!