Verstappen vs. Ocon

Räikkönen tagadja, hogy váltóproblémájuk lett volna

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője állítja, semmi problémájuk nem volt a váltóval annak ellenére, hogy az első szabadedzés jelentős részén azt szerelte a csapat.

Räikkönen az első szabadedzésen mindössze 10 kört tett meg a Ferrarival, a 15. helyen végzett, és mivel a csapat serényen dolgozott a váltóján, felmerült, hogy autójában esetleg ki kell cserélni azt valamilyen probléma miatt. A finn pilóta elmondta, a szerelők állítottak a váltón, ezért szedték szét.

„Nem aggódtunk, még akkor sem, ha néhányan ezt írták” – nyilatkozta Räikkönen. „Csak annyi volt, hogy néhány változtatást kellett végrehajtanunk, és ez sok időt igényelt. Előrébb hoztuk ezt a dolgot, és korábban abbahagytuk az első edzést, így lemondtunk a tréning egy részéről, hogy délutánra készen álljunk. Az első edzés így nem volt a legegyszerűbb, de tudtuk, hogy az átépítés időbe fog telni.

A finn pilóta a második tréningen viszont már a második helyen végzett Daniel Ricciardo mögött, és mindössze 69 ezredmásodperccel maradt el a leggyorsabb köridőtől.

A nap összességében rendben volt, és a versenytempónk is” – folytatta a Ferrari-versenyző.

„Nem vagyunk messze az éltől, kevesebb, mint egy tizedmásodperc hiányzott. Még nem néztem meg a többiek idejét, de úgy gondolom, hogy nem állunk rosszul. Most megcsináljuk a szokásos procedúrákat, aztán holnap meglátjuk, hol állunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Friss hírek