Megosztás:

Räikkönen: Talán segítség lesz a DRS-zóna

Räikkönen a negyedik helyről indul a versenyen.
Räikkönen a negyedik helyről indul a versenyen. © Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen szerint segítség volt, hogy a versenyirányítás meghosszabbította a DRS-zónát, azonban ez sem garancia arra, hogy könnyebb lesz a dolguk a versenyen.

Räikkönen a negyedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását vasárnap, így mindenképpen meg kell küzdenie azért, hogy a dobogóra állhasson. A finn szombaton úgy nyilatkozott, egy jó rajtban, aztán pedig a Ferrari versenytempójában bízik.

„Nincs egyetlen olyan biztos dolog sem, amit tehetsz azért, hogy pozíciókat nyerj” – nyilatkozta Räikkönen. „Van százféle lehetőség, de egyikre sincs garancia, hogy úgy fog működni, ahogy azt te elképzelted. Tudjuk, hogy mit csinálunk, de fogalmunk sincs, hogy a konkurencia mit csinál. Meg kell próbálnunk a megfelelő pillanatban reagálni és a helyes döntéseket meghozni.”

A finn hozzátette, a DRS-zóna meghosszabbítása talán egy kis segítséget jelenthet a versenyen, azonban ez majd éles körülmények között derül majd ki.

„Itt sosem egyszerű előzni, de épp most hosszabbítottál meg a DRS-zónát. Ez valószínűleg segít, de ez majd akkor derül ki, ha előzni akarsz, ami ezen a pályán nem egyszerű.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

10 rajthelyes büntetést kap a vasárnapi Spanyol Nagydíjon a McLaren ifjú versenyzője, Stoffel...

Hozzászólások

( komment)