Räikkönen: Több szerencsére lesz szükségünk - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Több szerencsére lesz szükségünk

HIRDETÉS

Új rekordot állított fel Silverstone-ban, mégsem elégedett a vasárnapi Brit Nagydíjjal a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok pilótája, Kimi Räikkönen.


Új rekordot állított fel Silverstone-ban, mégsem elégedett a vasárnapi Brit Nagydíjjal a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok pilótája, Kimi Räikkönen.

A finn versenyző sorozatban 25. F1-es futamán szerzett pontot, ezzel átadta a múltnak Michael Schumacher korábbi rekordját. Miután azonban lecsúszott a dobogóról, és csak ötödik lett, érthetően nem elégedett.

„Próbáltam tartani magam a futam végén, de ezekkel a gumikkal, melyek talán 20 körrel idősebbek voltak, mint a többieké, lehetetlen volt” – mondta a finn.

„Kár érte, mert elég jól ment a verseny: jó volt a tempónk, és úgy tűnt, könnyedén meglesz a második hely, de néha előfordul ez az autóversenyzésben. Ez volt a harmadik olyan verseny, ahol nem olyan eredményt értünk el, mint amilyenre számítottunk, de remélhetőleg egy kicsivel több szerencsével és néhány hiba kiküszöbölésével képesek leszünk visszatérni az élre.”

Räikkönen csapattársa, Romain Grosjean végül nem ért célba az első terelőszárnnyal kapcsolatban felmerült problémák miatt.

„A futam vége felé az első szárny elég jelentős részét elveszítettük, ami miatt nagyon nehéz volt vezetni az autót, szóval a legjobb, amit tehettünk, hogy kiálltunk biztonsági megfontolásból” – fogalmazott a Lotus versenyzője.

„Nem tudjuk, hogy valamiféle törmelék okozta-e, vagy azért történt, mert új elem volt, dolgozni fogunk azon, hogy kiderítsük. Ezt megelőzően sem a tervek szerint alakult a verseny, küszködtünk a gumikkal. Ez az első szárnnyal kapcsolatos problémával volt összefüggésben, mely már a futam korai szakaszában felütötte a fejét. A biztonsági autó egyszer sem kedvezett nekünk, szóval szeretném elfelejteni ezt a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!