Räikkönen további javulásban bízik - F1VILÁG.HU

Räikkönen további javulásban bízik

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője számára ugyan nem volt problémamentes a mai nap, bízik benne, hogy további előrelépéseket tehetnek a holnapi időmérőig.


Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője számára ugyan nem volt problémamentes a mai nap, bízik benne, hogy további előrelépéseket tehetnek a holnapi időmérőig.

Räikkönen a pénteki edzésnapot követően elmondta, szombaton már többet tudnak majd mondani az autó teljesítményéről – nem mellesleg a körülmények is megváltozhatnak, ami a mai nap alapján is jelentős különbséget jelenthet az eredmények tekintetében.

„Holnap egy új nap, majd meglátjuk, hogy mennek a dolgok. A körülmények eléggé megváltozhatnak, és az itt nagy szerepet játszik. Ma este sokkal hűvösebb volt, ezért volt ilyen nagy a különbség [az első szabadedzéshez képest – a szerk.]”

A második szabadedzés vége előtt néhány perccel Räikkönen csapattársa, Sebastian Vettel ütközött Sergio Perezzel, emiatt piros zászlóval megszakították az edzést.

A finn nem örült, hogy abba kellett hagynia a körözést – az újraindítást követően Räikkönen annyira sietett vissza a pályára, hogy megelőzve a sort szabálytalanul hagyta el a bokszutcát, így ma este még meg kell látogatnia a stewardokat.

„Nem volt zavartalan edzés, ott volt a piros zászló is, de természetesen ez mindenkit ugyanúgy érintett.”

A világbajnok hozzátette, még akadnak kisebb gondok az autóval, de bízik benne, hogy holnapra javítani tudnak ezeken a problémákon és sikeresek lehetnek az időmérőn.

„Egyes helyeken a kezelhetőség még mindig kissé nehéz. Remélem, hogy ezen a területen még tudunk előrelépést tenni. Néhány dolgot pontosabban átnézek ma este, és remélem, hogy javulni tudunk, hogy holnap valamivel jobbak legyünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!