Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Tudtunk volna még gyorsabbak lenni a teszten

Fotó: Scuderia Ferrari

Bár a Ferrari csapata új, nem hivatalos pályacsúcsot állított fel a barcelonai teszteken, Kimi Räikkönen szerint lehettek volna gyorsabbak is a héten.

Sebastian Vettel csütörtökön 1 perc 17,182 másodperces idővel lett a leggyorsabb, ezzel új pályacsúcsot futott a katalán ringen – Räikkönen pedig pénteken lett a legjobb, 1 tizeddel elmaradva csapattársa idejétől.

Räikkönen a tesztprogram végén úgy nyilatkozott, egyelőre még korai találgatni – ők is tudtak volna gyorsabban körözni.

„Két hét múlva meglátjuk. Meggyőződésem, hogyha gyorsabbak akarunk lenni, tudunk, de ez semmit sem jelent itt” – mondta a finn.

„Két hét múlva mindenki megtudja, hogyan is áll a mezőny. Addig csak találgatás, mint a tesztek előtt.”

Räikkönen pénteken egy versenyszimulációt is futott, és elmondása szerint rengeteget tanultak.

„Azt gondolom, a csomagunk alapvetően erős. Nyilván vannak dolgok, amiken javíthatunk, de ez minden autóval teljesen normális – még ha versenyeket nyerünk, akkor is.”

„Viszont nagyon megbízható, és látszólag könnyedén üzemel.”

Räikkönen végül 157 kört tett meg a zárónapon.

„Múlt héten közel sem volt ideális az időjárás, és aztán beteg is voltam. De végül sikerült egy jó napot összerakni, és elég jók az érzéseim. Mindig van hová fejlődni, és ha gyorsabbak akarunk lenni, tudunk is, ebben biztos vagyok.”

„Pozitív nap volt, sok kört megtettünk és rengeteg időt töltöttem az autóban, így sokat tanulhattam, és egyre kényelmesebben éreztem magam benne.”

 

Kapcsolódó cikkek

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek