Räikkönen: Tudunk ennél gyorsabbak is lenni

Nagyon elégedett a Ferrari előszezoni formájával Kimi Räikkönen, az olasz istálló utolsó világbajnoka.


Nagyon elégedett a Ferrari előszezoni formájával Kimi Räikkönen, az olasz istálló utolsó világbajnoka.

A finn versenyző a tesztidőszak legjobb idejével zárt az élen a pénteki zárónapon, elmondása szerint azonban tudnak ennél gyorsabbak is lenni. Hogy ez mire lesz elég az első versenyen? Arra még ő sem tud választ adni.

„Persze, tudunk ennél gyorsabbak is lenni, de ez most nem volt cél” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Nyilván az ember próbál olyan gyors lenni, amennyire csak tud, de utólag rengeteg dologra lehet azt mondani, hogy javíthatunk rajta, vagy csinálhatjuk jobban. Ez is része a tesztnek.”

„Elégedettek lehetünk azzal, ahogy az autó ment délelőtt. Ez most egyike volt a jobb napjainknak a tesztidőszakban, de még nagyon korán van, és még egy versenyen sem vagyunk túl. Majd meglátjuk, mit hoz a szezonkezdet.”

Bár Räikkönen ma délután egy elektronikai hiba miatt kénytelen volt leparkolni a pályán, úgy érzi, az egyik legfőbb pozitívuma a téli teszteknek, hogy az SF70H kódjelű versenyautó megbízhatóan teljesített.

„Azt gondolom, a csapatnál többé-kevésbé minden pozitívan gondolkodik. Az autó jól ment, és mindkét versenyző elégedett volt az első naptól kezdve. Úgy gondolom, a csapat kiváló munkát végzett télen, jól felkészítette az autót, ami megbízható lett.”

„Ha megnézzük a tavalyi évet, elmondhatjuk, hogy több szempontból is sokkal-sokkal jobbak vagyunk. De hogy mi lesz az első versenyen? Ötletem sincs… Minden télen ugyanaz a helyzet – majd pár hét múlva meglátjuk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!