Räikkönen: Túl sokáig tart összeszokni az autóval

Bahrain Grand Prix Qualifying
Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF70-H at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Qualifying, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Saturday 15 April 2017., Kimi Räikkönen

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen elismeri, túl sokáig tart a maranellói gárda idei autójához való hozzászokás, és emiatt képtelen felvenni a versenyt csapattársával, Sebastian Vettellel.

Miközben Vettel idén két versenyt megnyert, és jelenleg élen áll a bajnoki összetettben, Räikkönen az év első futamain sokat küszködött autójával, és egy alkalommal sem tudott dobogós helyen végezni.

„Hogy őszinte legyek, túl sokáig tart… Már rögtön jónak kellett volna lennünk, ehhez képest nem sikerült” – mondta csalódottan a finn.

„Rengeteg oka van ennek, de az sem segített, hogy Kínában nem tudtunk körözni az első napon. Ha az embernek problémái vannak, a legkevesebb, amit akar, hogy körözhessen a pályán.

Räikkönen Ausztráliában és Kínában sokat küszködött az alulkormányzottsággal, Bahreinben azonban már kevesebb gondja volt az autóval.

„Most meglehetősen elégedett vagyok az autóval. Úgy érzem, hogy abszolút jól csináljuk a dolgunkat. A vasárnapi versenyen is azt éreztem, hogy az autó remek, de elcsesztem a dolgokat az első körben, emiatt pedig nehéz helyzetbe kerültünk.”

Räikkönen azt mondja, úgy érzi, sikerült előrelépni, még ha az eredmények ezt nem is mutatják meg feltétlenül.

„Most már csak kis dolgokról van szó – ha az összképet nézzük, úgy állunk, ahogy szeretnénk. Csak finomhangolnunk kell bizonyos dolgokat. Nem hinném, hogy komoly gondok lennének, de nyilván ezek is sokba kerülnek. Túl sokáig tart, de senki sem panaszkodik, ez a dolgom.”

„Alapvetően elégedettebbek vagyunk a dolgokkal, a hétvégi eredményekkel viszont nem lehet az. Ha megnézzük őket, elmondhatjuk, hogy kiábrándítóak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!