Verstappen vs. Ocon

Räikkönen tulajdonosa is lesz a Saubernek?

Fotó: Singapore GP
Fotó: Singapore GP

A legfrissebb hírek szerint akár résztulajdonosa is lehet a Sauber Forma-1-es csapatának Kimi Räikkönen.

A finn versenyző kedden jelentette be, a szezon végén távozik a Ferraritól, ám a Forma-1-es versenyzéssel nem hagy fel: 2019-ben és 2020-ban a Sauber pilótájaként próbál helytállni a királykategóriában.

A most 38 esztendős versenyző tehát visszatér oda, ahol 2001-ben F1-es pályafutását kezdte – sőt, az sem kizárt, hogy tulajdonosa lesz a Saubernek.

„Mivel nem olyan borzasztóan magasak az elvárások, nyomás nélkül versenyezhet majd” – mondta Mika Salo, korábbi F1-es versenyző. „Talán kicsit nyugodtabban vezethet.”

„És vannak olyan hírek is, melyek szerint Kimi szeretné bevásárolni magát a Sauberbe. Véleményem szerint ez az egész többről szól, mint pusztán a vezetésről.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek