Räikkönen úgy érzi, dobogóért harcolhat Sepangban - F1VILÁG.HU

Räikkönen úgy érzi, dobogóért harcolhat Sepangban

HIRDETÉS

Kétszer nyert már Malajziában, így érthetően nagy örömmel tér vissza Sepangba a Lotus istálló finn versenyzője, Kimi Räikkönen. A “Jégember” reméli, esélye lesz arra, hogy dobogóra álljon.



Kétszer nyert már Malajziában, így érthetően nagy örömmel tér vissza Sepangba a Lotus istálló finn versenyzője, Kimi Räikkönen.

A 2007-es év legjobbja számára nehezen indult az idei szezon, hiszen Melbourne-ben problémák merültek fel az E20-as versenygéppel, így Räikkönen csak a tizenhetedik helyről kezdhette meg a futamot.

A Lotus versenyzője ezzel együtt remekül helytállt, és végül a hetedik, pontszerző helyen ért célba.

„Hogy őszinte legyek, semmi különbséget nem éreztem ahhoz képest, mint amikor utoljára versenyeztem” – mondta Räikkönen a Lotus által kiadott hivatalos sepangi előzetesben. „Volt ugyan néhány szabályváltozás, de a versenyzés maga nagyon hasonló.”

„A DRS-t könnyebb a versenyen használni, mint a szabadedzésen, vagy az időmérőn, hiszen csak bizonyos helyeken aktiválhatod, míg a tréningeken az ember próbálja keresni a határokat, ami bizony könnyen hibához vezethet, ha túl agresszív vagy.”

Räikkönen hozzátette, nagyon elégedett az új autó teljesítményével, és bízik abban, hogy jól alakul majd a maláj időmérő, hiszen meggyőződése, hogy ez esetben a dobogóért harcolhat majd.

„Az autó nagyon jónak tűnik. A versenyen forgalomba sokszor forgalomba kerültem, szóval nem igazán tudtam ezt megmutatni, és ki tudja, mi történhetett volna, ha jobb rajtpozíciót szerzünk? Az autóban bőven van sebesség.”

„Örülök, hogy túl vagyunk az első versenyen. Malajziában megpróbálunk javítani a teljesítményünkön, ez biztos. Nem tudjuk, hogy viselkedik majd ott az autó, de eddig mindenhol jó volt, szóval remélhetőleg ezúttal sem lesz másképp. Nagyon nagy forróság lesz, ráadásul a páratartalom is óriási, ami nagy kihívás, de jó autóval rendelkezünk. Ha az időmérő jól megy, a dobogóért harcolhatunk. Majd kiderül.”

Hirdetés

A finn szeretné, ha ezúttal nem hátráltatnák technikai problémák, ám tisztában van azzal, amíg nem gurulnak pályára, addig nehéz megmondani, mire lesznek majd képesek a melbourne-itől nagyban eltérő versenyhelyszínen.

„Jó autóra van szükség, és úgy tűnik, nekünk ez megvan. Remélhetőleg simább hétvégénk lesz majd, mint Ausztráliában, és nem követünk el hibákat. Amíg pályára nem hajtunk, addig nem tudhatjuk, hogy teljesít majd az autó, de – mint azt már mondtam – eddig mindenhol jó volt, szóval remélhetőleg itt is ez lesz a helyzet.”

Räikkönen kétszer nyert már Sepangban, egyszer a McLaren, egyszer pedig a Ferrari színeiben. 2003-ban első diadalát aratta itt, azóta pedig már kilenc év telt el, így tehát egyáltalán nem meglepő, hogy a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva három győzelemről beszél.

„Malajzia jót és rosszat is tartogatott nekem a múltban: volt néhány pocsék futamom, de háromszor nyertem is itt (SIC!). Első F1-es diadalomat is itt arattam, szóval jó lesz visszatérni oda, ahol minden elkezdődött.”

A „Jégember” hozzátette, úgy érzi, bőven van még tartalék a Lotus idei autójában, így reméli, Malajziában könnyebben mennek majd a dolgok, mint az elmúlt hétvégén.

„Még sok van benne. Folyamatosan tanuljuk az autót, és a legutóbbi versenyen nem igazán volt lehetőségünk arra, hogy kiautózzuk a benne rejlő potenciált. Reméljük, Malajziában könnyebb dolgunk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!