Räikkönen úgy érzi, harcolhatnak a Mercedesekkel - F1VILÁG.HU

Räikkönen úgy érzi, harcolhatnak a Mercedesekkel

HIRDETÉS

A Lotus istálló világbajnoka, Kimi Räikkönen úgy véli, csapatának meglesz az egykörös tempója ahhoz, hogy harcba szálljon riválisával, a Mercedesszel Monacóban. A finn szerint tovább javulhatnak szombaton.



A Lotus istálló világbajnoka, Kimi Räikkönen úgy véli, csapatának meglesz az egykörös tempója ahhoz, hogy harcba szálljon riválisával, a Mercedesszel Monacóban.
A finn versenyző a csütörtöki nyitóedzésen 1,3 másodperccel maradt el az élen végző Nico Rosbergtől, délután pedig 7 tizedes hátrányban fejezte be a gyakorlást.

Csütörtökön Rosberg – aki az utolsó két versenyen a pole pozícióból rajtolhatott – volt az egyetlen versenyző, aki 1 perc 14 másodperces kört futott a második szabadedzésen Monte-Carlóban.

Räikkönen azonban nem látja okát annak, a szombati időmérőn miért ne szorongathatnák meg az Ezüstnyilakat.

„Szerintem igen, ha minden összejön” – mondta a „Jégember”, amikor az AUTOSPORT című angol szaklap munkatársa afelől érdeklődött, csapata, a Lotus meg tudja-e közelíteni a Mercedes versenyzőinek köridejeit.

„Majd meglátjuk. Miért ne? Kiderül, mi történik szombaton.”

„Most azt feltételezhetjük, hogy gyorsak lesznek. Csütörtökön is nagyon gyorsak voltak, de a dolgok változhatnak. Majd meglátjuk. Valójában nem szívesen találgatok arról, mi lesz szombaton.”

„Látnunk kell, hogy alakul a szombat délelőtt. Ha olyan lesz, mint a csütörtök délelőttünk, akkor katasztrófa vár ránk. De sokat fejlődtünk, és a dolgok egyre jobban alakulnak.”

A finn hozzátette, ha nyerni akar Monacóban, muszáj lesz az első két sor valamelyikéből rajtolnia.

„Ha nyerni akarunk, akkor igen” – magyarázta.

Hirdetés

Räikkönen csapattársa, Romain Grosjean idő előtt befejezte a csütörtöki edzésnapot, autóját ugyanis a korlátnak csapta az 1-es kanyarban.

A francia pilóta csak 10 kört tett meg délután, ám reméli, a baleset nem lesz hatással hétvégi teljesítményére.

„Nem nagy dolog” – mondta Grosjean a nap végén.

„Egy kicsit persze kár érte, mivel időt veszítettünk, de az önbizalom megvan. Blokkoltam a kerekeket a kanyar előtt, szóval nem igazán volt mit tenni.”

„Azt hiszem, szoros meccs lesz, Fernando [Alonso] gyors, mint ahogy a két Mercedes is. De azt hiszem, mi is azok vagyunk, úgyhogy jó kis küzdelem vár ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!