Räikkönen: Ugyanolyan jól vezetek, mint 10 éve

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel Kimi Räikkönen smile Ferrari, Italian GP Monza
A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában elárulta, továbbra is úgy érzi, hogy képes olyan jó teljesítményt nyújtani, mint egy évtizeddel ezelőtt, amikor még világbajnoki címet nyert a Forma-1-ben.

A finn versenyző 2007-ben lett a Forma-1 legjobbja, és már évek óta ismét a Ferrari csapatát erősíti, bajnoki címekért azonban nemigen harcolhatott az elmúlt időszakban.

 

Räikkönen szerződése a szezon végén lejár a Ferrarinál, a legfrissebb hírek szerint azonban az olaszok hosszabbítanak vele a következő szezonra. A finn mindenképpen maradni akar, mert azt érzi, még mindig képes olyan jól vezetni, mint pályafutása csúcsán.

 

„Nem érzem úgy, hogy másképp vezetnék, mint 10 évvel ezelőtt” – mondta a 2007-es év világbajnoka.

 

„Azt gondolom, igazán jól vezetek – legalábbis szerintem, és ez nekem elég. Nem lennék itt, ha nem érezném azt, hogy olyan jól tudok vezetni, mint amennyire kell. Én így mérem ezt a dolgot, és majd döntök, ha elég.”

 

„Ki tudja? Lehet, hogy egy reggel felébredek, és nem fogom tudni, hogyan legyek gyors. De nem hinném, hogy eljött ennek az ideje. Ez az egész az ember saját érzéseiről szól, hogy azok jók-e, vagy sem.”

 

„Az emberek mindig azt mondják, a sebesség eltűnik, de én a mai napig úgy érzem, hogy nem tűnt el. De talán lesz majd egy reggel, amikor felébredek, és nem lesz már ott… Előfordulhat, de kétlem, hogy úgy működik, hogy az ember elér egy kort, és egyszerűen már nem lesz elég gyors. Ha gyors vagy, gyors vagy, ha pedig nem… Ennyi.”

 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!