Räikkönen: Újra esélyünk lesz a dobogóra

Ahogy a szezon első három versenyén, úgy Bahreinben is esélyes lehet a Lotus alakulata arra, hogy a dobogós helyezésekért szálljon harcba – nyilatkozta a gárda világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen, aki nem számít problémákra a szigetországban.


Ahogy a szezon első három versenyén, úgy Bahreinben is esélyes lehet a Lotus alakulata arra, hogy a dobogós helyezésekért szálljon harcba – nyilatkozta a gárda világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen, aki nem számít problémákra a szigetországban.

Räikkönen csalódottan hagyhatta maga mögött a múlt hétvégi Kínai Nagydíj helyszínét, hiszen a negyedik helyről rajtolva jó esélye volt arra, hogy felálljon a pódiumra Sanghajban. A csapat kétkiállásos stratégiája végül nem volt kifizetődő számára, és az utolsó néhány körben olyannyira elfogytak abroncsai, hogy a másodikról egészen a tizennegyedik helyig csúszott vissza.

A Lotus ráadásul nem is tudott annyit javítani autóján, mint szeretett volna, a legtöbb újítást ugyanis leszerelték versenygépeikről még a szombati időmérő előtt, a pénteki szabadedzéseken ugyanis nem tudták megfelelően kiértékelni azokat.

„Sok új elemünk volt, de péntek délelőtt esett az eső, délután pedig nagyon hűvös volt” – magyarázta Räikkönen.

„Szombatra visszaraktuk a legtöbb régi specifikációt, mivel azokról tudtuk, hogy működnek. Az időmérő rendben volt, de nagyobb lemaradásban voltunk a pole-tól, mint szerettünk volna. Nem sikerült gyorsabbá tennünk az autót, mint ahogy néhány ellenfelünknek. Az E20-ast mindazonáltal továbbra is jó vezetni, de egy kicsivel nagyobb sebességre lenne még szükségünk. Remélhetőleg sikerül ezt megtalálni Bahreinben.”

Räikkönen hozzátette, habár az év első három versenyéből nem sikerült kihozni a maximumot, arra számít, hogy Bahreinben is a dobogóért harcolhat majd.

„Nem hiszem, hogy bármiféle problémánk is lesz hétvégén. Valószínűleg nagyon meleg lesz, és mivel az autónk nem igazán szerette a kínai hűvös időjárást, a hőség talán jobban fekszik majd nekünk. A pályán rengeteg típusú kanyar található, és élvezetes versenyezni rajta. Van néhány lehetőség az előzésre is, úgyhogy majd meglátjuk, mi lesz.”

„A dobogó elérhető kell, hogy legyen, és azt gondolom, az eddig eltelt versenyek mindegyikén elérhető is volt. Amíg pályára nem gurulunk, addig nem tudjuk, mennyire jó az autó, de nem számítunk problémára.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elárulta, mi fogott ki rajta Kínában

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, csak azért nem tudott a top 6 mögött végezni a vasárnapi Kínai Nagydíjon, mert problémái voltak az első abroncsok hőmérsékletével a futam második felében.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Friss hírek