Räikkönen: Újra nyernünk kell, ha a vb-címet akarjuk - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Újra nyernünk kell, ha a vb-címet akarjuk

HIRDETÉS

Zsinórban harmadszor lett második az idei szezonban Kimi Räikkönen, aki a Spanyol Nagydíjon is egyel kevesebb kerékcserével teljesítette a versenytávot, mint közvetlen riválisai.


Zsinórban harmadszor lett második az idei szezonban Kimi Räikkönen, aki a Spanyol Nagydíjon is egyel kevesebb kerékcserével teljesítette a versenytávot, mint közvetlen riválisai.

„Nem igazán bánkódom amiatt, hogy második lettem. Azért vagyok itt, hogy mindig a lehető legjobb eredményt érjem el”- nyilatkozta a leintés után a dobogón Räikkönen, akinek a győzelemre nem volt reális esélye, mivel Fernando Alonso bőven lőtávolon kívül volt előtte a futam második felében.

„Ugyan csak második lettem, de ezúttal is mindent kihoztunk a versenyünkből, amit csak lehetett. Csapatként továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy elérhessük a lehető legnagyobb célt.”

Az idei öt futamból a finn négyet is a dobogón fejezett be (Ausztráliában megnyerte az idénynyitót), és így a bajnokságban a második helyen áll, négy ponttal a listavezető Sebastian Vettel mögött. A Lotus klasszisa szerint ugyanakkor lassan itt lenne az ideje, hogy újabb győzelmet ünnepeljenek.

„Még csak öt verseny van mögöttünk, és azért vagyunk itt, hogy futamokat és bajnokságokat nyerjünk, szóval ha ezt nézzük, csalódás a második hely. Hoztunk néhány pontot Sebastianon, ami pozitív, de versenyeket kell nyernünk, ha bajnokok akarunk lenni.”

Barcelonában most azonban nem volt esélye Alonso ellen. „Féltávnál talán még volt némi sanszunk, amikor az élen álltunk, de nekem kopott gumik voltak fenn, neki pedig újak, úgyhogy könnyen megelőzött. Ilyenkor nincs esélyed komoly ellenállásra. Ha ezután kicsit közelebb tudtam volna maradni hozzá, talán még lett volna esélyünk, de a hajrában túl gyorsak voltak.”

A finn rajtja sem volt az igazi, de mint mondta, nem hinné, hogy ez bármiféle hatással lett volna a végeredményre. Csapattársa, Romain Grosjean a jobb hátsó felfüggesztés meghibásodása miatt kénytelen volt feladni a versenyt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!