Verstappen vs. Ocon

Räikkönen utolsó versenye a Ferrarinál: „Nem tudom, miért kellene szomorúnak lennem”

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Utolsó versenyét futja a Ferrari színeiben Abu Dhabiban Kimi Räikkönen – a 2007-es év legjobbja jövőre a Saubernél folytatja, a minap pedig elárulta, izgatottan várja az új kihívásokat.

Utolsó versenyét futja a Ferrari színeiben Abu Dhabiban Kimi Räikkönen – a 2007-es év legjobbja jövőre a Saubernél folytatja, a minap pedig elárulta, izgatottan várja az új kihívásokat.

A 38 esztendős versenyző helyét Charles Leclerc veszi át a Ferrarinál, ő pedig épp a monacói helyére érkezik a Sauberhez.

Räikkönen az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt a váltásról, és persze arról is, milyen érzésekkel távozik majd a Ferraritól.

„Nem tudom. Nyilván már egyszer elhagytam a csapatot, szóval nem új a dolog. Nem vagyok szomorú, mert nem tudom, miért kellene szomorúnak lennem” – mondta Räikkönen szokásos stílusában.

„Barátok maradunk. Sokszor találkozunk majd a paddockban, szóval nem lesz olyan sok változás. Mindkét fél új dolgok felé indul el, és szerintem ez izgalmas. Persze szép időket éltem meg a csapattal, nagyszerű emberekkel dolgoztam együtt. Voltak nehéz időszakaink, de ez is része ennek a sportnak, és így is kell lennie. Néha kicsit keménynek kell lennie.”

„Nyilván a bajnokságot egyszer megnyertem velük, és kétszer a konstruktőrök között is a legjobbak lettünk. Szóval nagyon örülök, hogy a részese lehettem ennek, mert nem sokat mondhatják el ezt magukról. De boldogan indulunk el a külön utakon. Nem leszünk olyan messze egymástól, és továbbra is tesszük a dolgunkat.”

Räikkönen azt mondja, még nem igazán tudja, mire számítson 2019-ben, az mindenesetre biztos, hogy a tőle telhető legjobbat fogja majd nyújtani annak érdekében, hogy eredményesen szerepeljen a Saubernél.

„Még nem sokat gondolkodtam ezen. Ha majd elkezdem vezetni az autót, látni fogjuk, hogy nagyjából hogy is állunk, és aztán onnan indulunk tovább. Nyilván másmilyen kihívás, de élvezni fogom. Majd meglátjuk. Ha megkérdeznek másokat, sokféle véleményt hallhatnak, de majd jövőre kiderül – mi pedig a legjobbunkat nyújtjuk.”

„Szerintem jó esélyeink vannak arra, hogy nagyszerű dolgokat érjünk el. Hogy ez hova juttat el bennünket? Ki tudja? Majd meglátjuk, ha elkezdődik a szezon, még nem igazán gondolkodtam ezen.”

„Egy sokkal kisebb csapattal kell majd dolgoznom, mint most, a Ferrarinál, de nagyon várom már. Sok szempontból más lesz, a cél viszont ugyanaz: jól akarok szerepelni a versenyeken.”

„Szerintem több lesz a színtiszta versenyzés, és kevesebb az egyéb tennivaló. Remélhetőleg jól alakul mindenki számára, ez a célunk. Jó érzéseim vannak, és izgatottan megyek oda. És közel van az otthonomhoz, ami nyilván bónusz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek