Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Räikkönen: Vannak dolgok, melyeken javítani akarunk szombatra

Összességében elégedetten nyilatkozott a Forma-1-es Monacói Nagydíj első két szabadedzése után a Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen.

A finn versenyző az 5. legjobb idővel abszolválta a csütörtöki nyitónapot, és bár a második edzésen 7 tizedmásodperccel elmaradt az élen végző Daniel Ricciardo (Red Bull) legjobbjától, bizakodva várja a folytatást.

„Nem volt ez olyan rossz első nap, habár vannak még dolgok, amelyen javíthatunk – de ez egyáltalán nem szokatlan az első edzésnap után” – mondta a korábbi világbajnok.

„Sikerült kimaradni a bajból, szóval rendben volt a mai napunk.”

Bár a Red Bullok pokolian gyorsak voltak csütörtökön, a Ferrari pedig látszólag nem remekelt, Räikkönen óvatosságra int a jóslatokkal kapcsolatban.

„Meglátjuk, hogy alakul a hétvége további része. Nehéz megmondani, milyenek lesznek az erőviszonyok, mivel elég gyakran látjuk, hogy bizonyos autók gyorsak az első két szabadedzésen, szombatra viszont változik a két.”

„Sok mindent kipróbáltunk ma, és van néhány dolog, amin szeretnénk javítani. Versenyzőként az ember mindig nagyon óvatos ezen a pályán, mert egy hiba nagyon sokba kerülhet. Itt nincs lehetőség „kirándulásokra” a pálya szélén, ezért mindig megfelelően kell nyomni a gázt.”

Szólj hozzá!