Megosztás:

Räikkönen: A verseny már reálisabb képet mutat

Räikkönen a verseny 22. körében kénytelen volt feladni a versenyt.
Räikkönen a verseny 22. körében kénytelen volt feladni a versenyt. © Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen szerint a vasárnapi versenyen látott erőviszonyok már sokkal inkább reális képet mutatnak a csapatok közti különbségekről – ők is közelebb vannak a Mercedeshez, mint szombaton.

A szombati időmérő edzésen a Mercedes megszerezte a rajtrács első sorát a vasárnapi versenyre, ám a finn már akkor jelezte, hogy nincsenek akkora lemaradásban a német csapathoz képest, mint az elsőre tűnhet.

„Ahogyan már az időmérő után is mondtam, nem gondolnám, hogy a szombati különbségek reálisak voltak. A Mercedes megtett egy extra kört velünk szemben, és mivel a körülmények hűvösek voltak, mi küszködtünk az abroncsok felmelegítésével.”

„Az emberek megőrültek a köridők láttán, de nagyon furcsa körülmények voltak, szóval ma már többé-kevésbé az volt, amire számítottunk. A mai nap már rendben volt és az autó is jól ment.”

Räikkönen a verseny 22. körében a bokszba hajtott, majd a légbeömlő nyílásban lángok csaptak fel, és a finn kiállni kényszerült – a Ferrari pilótája elmondta, egyelőre nem tudja, mi volt a probléma pontos oka.

„Elég jó volt a sebességünk, de aztán valami elromlott. A motor jól működött, szóval valami más ment tönkre.”

„Tovább kell dolgoznunk, néhány területet fejleszteni kell, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nem lesz több probléma. Nem hinném, hogy a dolgok rosszabbra fordulnának, mint amilyenek most. Várjunk, és majd meglátjuk, mit tudunk tenni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Felipe Massa szerint kezdésnek nem rossz a Williams mai eredménye, Bottas azonban bízik benne,...

Hozzászólások

( komment)