Räikkönen: A versenyen jobb lesz az autónk - F1VILÁG.HU

Räikkönen: A versenyen jobb lesz az autónk

HIRDETÉS
GP GRAN BRETAGNA F1/2017

A világbajnoki éllovas Sebastian Vettelt legyűrve végzett a 2. helyen a Brit Nagydíj időmérő edzésén Kimi Räikkönen, aki azt reméli, a vasárnapi versenyen még jobb tempóra lesz képes.

Räikkönen bő fél másodperccel volt lassabb a pole pozíciót megszerző Lewis Hamiltonnál, és számára is egyértelmű, hogy a Ferrarinak mihamarabb javítania kell egykörös tempóján.

A finn ezzel együtt nem csalódott, hiszen úgy érzi, jó esélyeik lehetnek a holnapi versenyen.

„Igazán rendben volt a mai időmérő. Nem volt könnyű, mert a körülmények folyamatosan változtak” – fogalmazott a 2007-es év világbajnoka.

„Az időmérőkön még nem vagyunk elég gyorsak, de majd meglátjuk, mire leszünk képesek a versenyen. Az autó irányíthatósága jó volt.”

„Minden versenyen adódnak lehetőségek. Én pedig készen állok kihasználni most. Az autó minden egyes körben egyre jobb lett. Az időmérős tempón viszont javítanunk kell. Mindenki tudja, hogy a versenyt tekintve remek autónk van, tartani akarjuk a lépést Lewisszal.”

„A vasárnapi versenyen egyértelműen a dobogó kell, hogy a célunk legyen.”

A Ferrari a hétvégi Brit Nagydíjon egy új fejlesztésű motorral versenyez – arra a kérdésre, hogy a kvalifikáció döntő pillanatában mennyire tudták feltekerni az erőforrást, Räikkönen így felelt: „Nem sokat tudtunk tekerni rajta az időmérőn.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!