Megosztás:

Räikkönen: A versenyen jobbak leszünk

Räikkönen sokat szenvedett a szombati időmérő edzésen.
Räikkönen sokat szenvedett a szombati időmérő edzésen. © Scuderia Ferrari

Meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtott a Forma-1-es Mexikói Nagydíj időmérő edzésén a Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen.

A 2007-es év világbajnoka csak az 5. rajthelyet szerezte meg szombaton, mintegy 8 tizedmásodperccel lemaradva a pole pozíciót megszerző csapattársától, Sebastian Vetteltől.

Räikkönen elárulta, sokat küszködött Ferrarijával, mely meglehetősen kiegyensúlyozatlan volt a kvalifikáción – emiatt pedig több hibát is vétett, és nem tudott gyors lenni.

„Gyenge volt! Nem nagyon tudtam jó kört összerakni” – mondta szemmel láthatóan csalódottan a finn versenyző, majd amikor szembesítették azzal, hogy a Ferrari alapvetően versenyképes, hiszen csapattársa a pole-ból indulhat, a finn egy mosoly kíséretében így felelt: „Jó neki!”

„Az autó egyensúlya nem a szokásos volt, ennek következtében pedig voltak apró hibák. Hogy ez a pályának köszönhető-e, a gumikkal való interakciónak, vagy pedig más oka van, jelenleg nem tudom.”

„A sok probléma ellenére többé kevésbé sikerült összerakni egy tisztességes kört. De ennyi. Tudjuk, hogy az autónk jobb lehet a versenyen. De a szombati napunk minden volt, csak nem ideális... Hiányzott a tapadás, és elkövettem néhány hibát itt-ott.”

Räikkönen azt mondja, hiába próbálkozott, autója valamiért nem volt partner, ez pedig nagyon megnehezítette az időmérő edzést.

„Voltak pillanatok, amikor jónak tűnt az autó, máskor pedig kevésbé – könnyű volt belehibázni. Valahányszor megpróbáltam egy kicsit keményebben nyomni, a hátsó kerekek blokkoltak, főleg az utolsó szektorban.”

„A Q3-ban arra törekedtem, hogy legalább egy kört összehozzak komoly problémák nélkül, de tudtam, hogy lassú leszek.”

A Ferrari versenyzője hozzátette, meggyőződése, hogy a Ferrari versenytempójával nem lesznek gondok, így vasárnap jó eredményt érhetnek el.

„Biztos vagyok benne, hogy vasárnap jobbak leszünk. Nehéz megjósolni, hogy alakul majd, de amíg jók az érzéseink, és a gumik is rendben működnek, jók lehetünk. Remélhetőleg sikerül majd jó rajtot venni, aztán majd meglátjuk, mi történik az egyenesben, illetve az 1-es kanyarban.”

„Megpróbálunk kimaradni a problémákból, hogy aztán erős pozícióba kerüljünk.”

Arra a kérdésre, hogy dühös-e szombati teljesítménye miatt, Räikkönen így felelt: „Nem, mert az nem változtatna semmin.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője mindenáron le akarta győzni Max Verstappent az időmérő...

Hozzászólások

( komment)