Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Versenyképes lesz a Lotus

Kimi Raikkönen úgy érzi, hogy a Lotus jobb formában lesz a Koreai Nagydíjon, mint az elmúlt néhány versenyen volt, azonban nem gondolja, hogy a javulás az új Coanda féle kipufogó elrendezéssel hozható kapcsolatba.


Kimi Raikkönen úgy érzi, hogy a Lotus jobb formában lesz a Koreai Nagydíjon, mint az elmúlt néhány versenyen volt, azonban nem gondolja, hogy a javulás az új Coanda féle kipufogó elrendezéssel hozható kapcsolatba.

A finn pilóta az ötödik helyről vághat neki a vasárnapi futamnak, ami legjobb rajthelyezése az augusztusi Belga Nagydíj óta.

„Örülök, hogy előrébb kerültünk” – mondta. „Az előző futamon is hasonló helyen lehettünk volna, de akkor megpördültem. A jobb rajthelyezés mindenképpen segít, jobb esélyeink vannak a versenyen, a rajt szempontjából is jobb és biztonságosabb.”

„Viszont a legjobb dolog az, szerintem, hogy a köridők közelebb vannak az élmenőkéhez, ez pedig jobb esélyeket biztosít számunkra a versenyen, hiszen korábban nagyobb volt a lemaradásunk a köridők tekintetében, így tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz.”

„Most szerintem jobb esélyeink vannak, hogy eredményesebbek legyünk, és több pontot szerezzünk.”

A Lotus egy komolyabb javítócsomaggal érkezett Koreába, ahol többek között bemutatta új Coanda effektuson alapuló kipufogóját. Räikkönen a pénteki edzések után szkeptikusan nyilatkozott, és továbbra is úgy gondolja, hogy inkább a beállításoknak köszönhetik a javulást.

„A mai nap mindenképpen jobb volt, mint a tegnapi. Véleményem szerint a kipufogó nem változott tegnap óta” – magyarázta.

A Lotus másik versenyzője, Romain Grosjean – aki az elmúlt futamokon több rajtbalesetet okozott – a hetedik pozícióból vághat neki a Koreai Nagydíjnak.

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek