Megosztás:

Räikkönen és Verstappen is Bottast hibáztatja

Räikkönen és Verstappen az ütközés, Bottas motorhiba miatt esett ki a versenyen.
Räikkönen és Verstappen az ütközés, Bottas motorhiba miatt esett ki a versenyen. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Kimi Räikkönen és Max Verstappen is Valtteri Bottast okolja a rajt utáni balesetért – a finn állítja, semmit nem tett szándékosan.

Bottas, Räikkönen és Verstappen hárman kerültek egymás mellé az első kanyarban, majd először Bottas és Räikkönen értek össze, ennek következtében pedig utóbbi pilóta Verstappen autójának csúszott – ez végül a Ferrari és a Red Bull felfüggesztésének meghibásodásához vezetett, és mindkettejük versenye véget ért.

„Minden azzal kezdődött, hogy nekem jöttek és megütötték az autóm jobb hátulját. Megugrott az autó, és nem tudtam kontrollálni. Összeértünk Maxszal, de minden az első ütközéssel kezdődött. Mit tudsz tenni?” – mondta Räikkönen az esetről.

„Jó volt a rajtom, aztán Bottas blokkolt az egyenesben, emiatt el kellett vennem, majd összeértünk és véget ért a versenyem” – folytatta.

A stewardok megvizsgálták az esetet, és úgy döntöttek, nem szabnak ki büntetést senkire. Verstappen elmondta, az esetet megnézte, és egyértelmű, hogy Räikkönen a Bottasszal történt ütközés miatt ment neki.

„Világosan látszik, mi történt” – mondta a holland. „Valtteri autója nekiütközött Kimiének, aztán ő természetesen nehezen tudta kontrollálni, és belém csúszott. Szerencsétlen helyzet volt. Ha kívül vagy, tudod, hogy egy kicsit trükkös a dolog, hagytam helyet, de mégis belém jött a Ferrari. Ez a versenyzés része.”

„Nem volt szándékos, kár, hogy ütköztünk, tényleg csak kicsit értünk össze” – reagált Bottas a helyzetre.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Forma-1-es Spanyol Nagydíj egyik legemlékezetesebb jelenete volt, amikor a Ferrari finn...

Hozzászólások

( komment)